Ο Κώστας Παπανικολάου δεν μάσησε τα λόγια του μετά την ήττα από την Ζενίτ και στάθηκε μεταξύ άλλων στην έλλειψη διάθεσης αλλά και… δίψας που υπάρχει στον Ολυμπιακό…

«Όλη η ομάδα κερδίζει ή χάνει, δεν έχει σημασία η ατομική απόδοση. Στο προηγούμενο παιχνίδι κερδίσαμε. Είναι ομαδική προσπάθεια. Γι’άλλη μία φορά δεχόμαστε 90 πόντου, γι΄άλλη μία φορά δεν μπορούμε να κερδίσουμε δεύτερο σερί ματς. Αυτό μας στεναχωρεί και μας εκνευρίζει», ανέφερε αρχικά στη κάμερα της Nova ο Παπανικολάου, προτού προσθέσει:

«Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, δεν υπάρχει όμως λόγος να τις χρησιμοποιούμε. Το παρόν είναι παρόν. Πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι αυτό. Η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Μετά από κάθε νίκη, χρειάζεται η ίδια προσήλωση και θέληση. Δεν παρουσιαζόμαστε το ίδιο “πεινασμένοι” μετά από μία νίκη. Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό. Δεν σημαίνει να βάλει κάποιους 30 πόντους. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτά που ζητά η ομάδα, μία άμυνα, ένα ριμπάουντ, ένα λιθαράκι για να λέμε ότι δώσαμε το 100%. Το σουτ είναι θέμα ημέρας. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, στο πνευματικό κομμάτι. Δεν είναι όλα οι πόντοι, είναι άλλα μικρά πράγματα. Χάσαμε τα αμυντικά ριμπάουντ, τους δίναμε ενέργεια και αυτοπεποίθηση για να σκοράρουν. Είναι δύσκολο ψυχολογικά να παίζεις δύο τρεις σερί άμυνες».

Σχετικά με την εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη, ανέφερε: «Αυτός είναι ο Βασίλης. Δεν είναι κάτι διαφορετικό για εμάς. Δεν δέχεται να χάνει, παλεύει πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό».