Η Χίμκι παρουσιάζει στασιμότητα στα μεταγραφικά της ζητήματα, καθώς όλοι στη ρωσική ομάδα περιμένουν το ακριβές ποσό στο μπάτζετ, ενόψει της νέας σεζόν.

Η ρωσική ομάδα θα παίζει και την επόμενη σεζόν στην Euroleague και τα σενάρια για τη στελέχωση του ρόστερ της είναι πολλά. Το τελευταίο διάστημα έχει γραφτεί πως η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις βρίσκεται κοντά στην ανανέωση του Αλεξέι Σβεντ, στρώνει ένα… χαλί εκατομμυρίων στον Ντέρικ Ουίλιαμς, θέλει να «δέσει» τον Ντέβιν Μπούκερ, κοιτάζει τον Ρόκας Γκιεντράιτις και όχι μόνο.

Όμως, σύμφωνα με τον Πάβελ Αστάκχοφ αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο καθορισμός του μπάτζετ, ενόψει της νέας σεζόν. Ο GM των Ρώσων σε δηλώσεις του στο πρακτορείο «TASS» υπογράμμισε πως παρατηρείται στασιμότητα στα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, αφού τα στελέχη της δεν γνωρίζουν το ποσό που θα έχουν στη διάθεσή τους, πριν βγουν στην αγορά.

«Όσα γράφονται στον Τύπο αυτή την περίοδο είναι απλά απόψεις, που ακούμε από διαφορετικές πλευρές. Προς το παρόν, δουλεύουμε στο κομμάτι του μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Μόλις καταλάβουμε ποιο θα είναι αυτό, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε και για τα συμβόλαια των παικτών που μας ενδιαφέρουν», ανέφερε.