Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για μέτρα που έρχονται και αφορούν την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η παρουσία τους.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για τα μέτρα που έρχονται και αφορούν την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ο Υπουργός Υγείας φέρνοντας ως παράδειγμα την εικόνα των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που δεν φορούσαν μάσκα και τόνισε η συμπεριφορά του κόσμου θα οδηγήσει την πολιτεία στο να πάρει περιοριστικά μέτρα.

“Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και χάρηκα για τη νίκη, αλλά λυπήθηκα σαν Υπουργός που δεν φορούσαν μάσκα” ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που χρησιμοποίησε και δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να μπει ξανά λουκέτο στις εξέδρες.

Αναλυτικά όσα είπε: “Βλέπουμε ότι υπάρχουν χώροι όπου τηρείται το μέτρο της μάσκας. Στα γήπεδα αντιθέτως, και μην πάμε μακριά όσοι παρακολουθήσαμε το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είδαμε δυστυχώς και το βλέπουμε συνολικά, ναι μεν γίνεται έλεγχος και μπαίνουν εμβολιασμένοι μέσα όπως πρέπει να μπαίνουν, αλλά δυστυχώς οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας.

Θα μας υποχρεώσουν οι φίλαθλοι τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά στα γήπεδα. Το λέω γιατί είμαι φίλαθλος και εγώ. Δεν μπορώ να καταλάβω, οι φίλαθλοι προτιμούν να παρακολουθεί το παιχνίδι από την τηλεόραση από το να φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα την μάσκα;

Σας φέρνω παράδειγμα το χθεσινό. Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και χάρηκα για τη νίκη, αλλά λυπήθηκα σαν Υπουργός που δεν φορούσαν μάσκα. Παρά τις συστάσεις που γίνονται υπήρχαν πολλοί φίλαθλοι που δεν φορούσαν μάσκα. Αν παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο και στα επόμενα ματς προφανώς θα με ολιστικά μέτρα και δυστυχώς είτε δεν θα μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθούν τα ματς είτε συνολικά είτε θα κάνουν σε ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα είτε καθόλου. Θα δούμε τους επόμενους αγώνες από τις 3 Ιανουαρίου ή να μην υπάρχουν καθόλου φίλαθλοι ή να υπάρχουν σε μικρό ποσοστό.

Οι ΠΑΕ για εμένα έχουν μεγάλη ευθύνη ως προς τον έλεγχο των πιστοποιητικών. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο για μια ΠΑΕ και μια ΚΑΕ στα 5 και 6 χιλιάδες άτομα να βρίσκεται πάνω από τον καθένα. Θεωρώ ότι θα πάρουν το μήνυμα και θα θέλουν να προστατεύσουν τους φιλάθλους τους. Υπάρχει ένα ποσοστό 50-60-70% που τηρεί τα μέτρα. Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα στα γήπεδα.

Θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα. Και είναι κρίμα, γιατί ένα 50%-60% φιλάθλων τηρούν τα μέτρα και δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί”.