Η ξεχασμένη Μπασκόνια που δεν την υπολογίζει κανείς, πήρε σπουδαία νίκη επί της Χίμκι με σκορ 83-79 κι έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στη μάχη για τα playoff της Euroleague. Κορυφαίος για τους Ισπανούς ήταν ο Σαβόν Σιλντς με 20 πόντους, ενώ και ο Φολ με 15 ήταν θετικός. Για τους Ρώσους που πάλι αποδείχτηκαν επιπόλαιοι οι Σβεντ με 18 και Γερέμπκο με 16 πόντους ήταν οι πιο ζεστοί για το συνονθύλευμα του Κουρτινάιτις.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν η χάρα των επιθέσεων για τις δύο άμυνες. Μπορεί από την περιφέρεια ειδικότερα οι Ρώσοι να μην έβρισκαν στόχο, όμως με σωστό και γρήγορο passing game η Χίμκι εκνεύριζε τους Βάσκους. Η Μπασκόνια από τη μεριά της χτυπημένη από τραυματισμούς, επεδίωξε να παίξει με τον Σενγκέλια, όμως ο Γεωργιανός ήταν καλά κλεισμένος από τους αντίπαλους ψηλούς. Τα ίδια ισχύουν και για τον Σβεντ, που τα έσπασε από το τρίποντο  (1/7τριπ.). Μ’όλα τα παραπάνω καταλάβατε πως το 47-44 ήταν θετικό και για τις δύο ομάδες με τον τρόπο, που αγωνίστηκαν.

Στο δεύτερο εικοσάλεπτο οι δύο αντίπαλοι έγιναν μεν πιο προσεκτικοί, όμως και πάλι το θέαμα ήταν φτωχό. Η Χίμκι ήταν περισσότερο απειλητική, λόγω της ανόδου παικτών σαν τους Γιερέμπκο, Τίμα και Γιόβιτς, όμως οι Σιλντς, Στάουσκας ήταν εκεί για τους Ισπανούς. Κρυφός MVP ήταν ο Χένρι με τις άμυνες και τα κλεψίματά του ήταν πολύτιμος για τα σχέδια του Ιβάνοβιτς. Ο Αμερικανός στην λεγόμενη cruch time πήρε σωστές αποφάσεις κι ήταν ο άνθρωπος της κρίσιμης στιγμής για τους Ισπανούς, ππυ πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη με σκορ 83-79.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 47-44, 61-63, 83-79