Ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, στάθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη.

Το μπάσκετ δεν είναι ένα άθλημα που φέρνει κέρδη και μεγάλα έσοδα, ειδικά στην Ευρώπη. Άλλωστε, τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ασύλληπτες οικονομικές «τρύπες» της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα είναι πρόσφατα και έκαναν τον γύρο του Τύπου.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, έθιξε το παραπάνω, σοβαρό ζήτημα, μιλώντας για μια οικονομική κατάσταση που λίγο – πολύ απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες.

«Σπάσαμε το ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας, πουλώντας 11.000. Αυτό είναι ένα ρεκόρ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ανέβασε τα έσοδά μας. Με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ζόραν Σάβιτς καταφέραμε να “χτίσουμε” μια ομάδα που εκπροσωπεί ένα ισχυρό brand name. Όμως, θα πρέπει να καταλάβετε πως το μπάτζετ μας είναι τρεις φορές μικρότερο από άλλες ομάδες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ξεπεράσουμε. Για παράδειγμα, όλοι οι Αμερικανοί παίκτες πληρώνονται σε δολάρια. Η διαφορά που χάνουμε με την αλλαγή του νομίσματος είναι 20%. Για παράδειγμα, ένα συμβόλαιο των 5 εκατ. δολ. σε εμάς θα κοστίσει ένα εκατ. δολ. παραπάνω, λόγω της αλλαγής στην ισοτιμία», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Ο κόσμος δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί μια ομάδα μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι όμορφο, αλλά δεν έχει κέρδη ως άθλημα. Όταν βλέπεις το ποδόσφαιρο και το UEFA Champions League είναι αλλίως. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες να βγάλουν χρήματα».