Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς μίλησε για τον τρόπο που προσεγγίζει και διαχειρίζεται τους παίκτες του και στάθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Βασίλη Σπανούλη όλα αυτά τα χρόνια.

Ο διάσημος agent παραχώρησε συνέντευξη στο «BasketNews» και μεταξύ άλλων ανέλυσε τον τρόπο που μιλάει στους πελάτες του και την επιλογή του να τους λέει την αλήθεια, ακόμα και αν γνωρίζει πως μπορεί να τους πειράξει. Στη ροή του λόγου του, λοιπόν, ο Ραζνάτοβιτς έφερε τον Βασίλη Σπανούλη σε… πρώτο πλάνο, τονίζοντας: «Λέω στον εαυτό μου πως αν θέλω οι παίκτες μου να είναι πολύ καλοί, πρέπει να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Ποτέ δεν τους λέω ότι είναι καλοί, αν δεν είναι πραγματικά. Ποτέ, ποτέ, ποτέ. Έχω δει Αμερικανούς agents να λένε “ναι” σε όλα στους πελάτες τους. Δεν είναι καλό αυτό.

Έγω έτσι λειτουργούσα και με τα μεγαλύτερα αστέρια μου, όπως τον Σπανούλη, που ήταν ο κορυφαίος για δέκα χρόνια. Υπήρχαν τόσες πολλές περιπτώσεις που τον κάλεσα και του είπα ότι πρέπει να αλλάξει κάτι. Ακόμα και στο παιχνίδι του ή σε κάποια συμπεριφορά του εκτός παρκέ. Δεν φοβάμαι ότι θα με απολύσει.

Αν κάποιος με απολύσει, γιατί του λέω την αλήθεια, είναι καλύτερα για εμένα. Αν δεν του λέω την αλήθεια, ζει στην αβεβαιότητα και όταν αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα θα πρέπει να τα λύσω εγώ και δεν θα μπορώ.

Κάποιες φορές είμαι πιο σκληρός από το ίδιο το γεγονός. Δοκιμάζω τους παίκτες μου, θέλω να δεχτούν το “χτύπημα” και να μείνουν σταθεροί. Δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι άλλοι, αλλά νομίζω πως κανείς δεν δουλεύει έτσι. Συχνά φωνάζω στους παίκτες, όταν κάνουν “τρέλες”».

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για κάποιο περιστατικό που να θυμάται με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον «Kill Bill» και δήλωσε: «Θυμάμαι πριν από κάποια χρόνια που τον κάλεσα και του είπα: “Έλα, έχεις την μπάλα συνέχεια. Σου κάνουν δέκα φάουλ, σουτάρεις τόσες βολές. Και σουτάρεις με 70% φέτος, αντί για 85%. Όταν κάνεις τις πράξεις, η διαφορά είναι μεγάλη. Μπορείς να χάνεις τρίποντα, αλλά βολές; Τι είναι αυτό; Απλά πρέπει να είσαι λίγο πιο συγκεντρωμένος. Σε παρακαλώ, δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες, γιατί στο τέλος της ημέρας μας κοστίζει 3π. ανά ματς στην τρέχουσα Euroleague. Από 11ος σκόρερ, θα ήσουν 1ος”. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα.

Όμως, η σχέση μας είναι πραγματικά ξεχωριστή. Πιστεύω ότι μπορώ να του πω τα πάντα. Έτσι πρέπει να μιλάς. Αν ένας agent θέλει ο παίκτης του να κάνει κάτι καλά, που δεν το κάνει ήδη, πρέπει τουλάχιστον να του μιλήσει. Πιστέψτε με, ο Σπανούλης είναι πολύ έξυπνος. Το αποδέχτηκε και το βελτίωσε. Όχι επειδή το είπα εγώ, αλλά επειδή το παρατήρησε ο ίδιος. Υπάρχουν και πολλές άλλες ιστορίες».