Οι ρωσικές αρχές επέτρεψαν στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να υποδεχθεί στη “Sibur Arena” το 75% της χωρητικότητας του γηπέδου (5.300 θεατές), πράγμα που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ζενίτ υπό… άλλες συνθήκες.

Η παρουσία κόσμου στην Ελλάδα αποτελεί… σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως στην Ευρώπη ολοένα και περισσότερες χώρες ανοίγουν τα γήπεδά τους σιγά – σιγά.

Στη Ρωσία εδώ και καιρό οι ομάδες μπορούσαν να έχουν το 25% της χωρητικότητας των κλειστών τους, όμως πλέον και αυτό αλλάζει. Για την ακρίβεια, οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης επέτρεψαν στη Ζενίτ να έχει από εδώ και πέρα στη διάθεσή της το 75% των fans της, που μπορούν να πάνε στη “Sibur Arena”. Βέβαια, και πάλι θα υπάρχουν μέτρα, που θα πρέπει να τηρούνται, όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτό το 75% είναι μία ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα κλειστό που χωράει 7.120 θεατές, επομένως η ρωσική ομάδα δύναται να έχει στο πλευρό της περισσότερους από 5.300 οπαδούς της σε κάθε αγώνα από εδώ και στο εξής.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική σε ό,τι αφορά την Euroleague, καθώς η Ζενίτ «παλεύει» για την οκτάδα και έχει μπροστά της τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της: κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (30/3), τη Βιλερμπάν (2/4), την Μακάμπι Τελ Αβίβ (9/4) και τον Παναθηναϊκό (12/4). Με 5.000+ θεατές στο πλευρό του το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ είναι σε θέση να αποκτήσει την επιπλέον δυναμική που χρειάζεται, για την τελική ευθεία της σεζόν.