Το ενδεχόμενο απόκτησης του Ντουάιτ Μπάικς εξετάζουν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, προκειμένου να ενισχυθούν ενόψει της συνέχειας στην Euroleague. Αγκάθι της υπόθεσης το ban της Euroleague.

Με τη διοργανώτρια Αρχή δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη αφού η απάντηση που συνεχώς λαμβάνουν οι Πειραιώτες είναι, «έχουμε λάβει τα χαρτιά και το ερευνά η αρμόδια υπηρεσία μας».

Η ενδεχόμενη συνεργασία με τον Αμερικανό γκαρντ θα στοιχίσει αρκετά (έχει συμβόλαιο στην Κίνα 1.500.000 δολάρια) και στον Ολυμπιακό δε μπορούν να ρισκάρουν λόγω του ban της Euroleague. Δε θέλουν δηλαδή να υπογράψουν τον παίκτη και αυτός να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς το αντίστοιχο ποσό που έχει συμφωνηθεί για τον Σακιέλ ΜακΚίσικ είναι πολύ μικρότερο.

Το who is who 

Ο Αμερικανός είναι 31 ετών και έχει αγωνιστεί σε ΝΒΑ, Ευρώπη και Κίνα. Στο ΝΒΑ έχει φορέσει τη φανέλα των Ράπτορς, Λέικερς και Πίστονς για λίγα παιχνίδια.

Στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί στην Οστάνδη και στη Βαλένθια (2014). Από το 2018 παίζει στους Λέοπαρντς όμως λόγω του προβλήματος με τον κοροναϊό αποχώρησε.