ΣφαιρόπουλοςΟ Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο μομέντουμ που έχει ο Ολυμπιακός, μετά τις δύο διαδοχικές νίκες του και επεσήμανε πως οι παίκτες της Μακάμπι θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής της ομάδας του Τελ Αβίβ τόνισε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, διαφορετική από την περασμένη σεζόν που ξεκίνησε τη σεζόν πολύ καλά. Έχασαν το πρώτο παιχνίδι αλλά συνέχισαν καλά και είναι σε καλό μομέντουμ. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να βελτιώσουμε πολύ το παιχνίδι μας, δεν θέλω να πω ότι δεν είμαστε σε καλή μομέντουμ, αλλά αν κοιτάξουμε τα πρώτα παιχνίδια, κερδίσαμε το πρώτο και χάσαμε τα επόμενα δύο παιχνίδια στο τέλος, οπότε πρέπει να φροντίσουμε τις μικρές λεπτομέρειες.

Τα λάθη που κάναμε δεν είναι χαμένες μπάλες. Αλλά πράγματα που δουλεύουμε από την αρχή της σεζόν. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε, να αναλύσουμε την τακτική του Ολυμπιακού, να ακολουθήσουμε περισσότερο το πλάνο μας και να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Το πρόβλημά μας ήταν η συγκέντρωση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουμε παίξει τόσο περίπλοκα μέχρι τώρα. Πρέπει να αποδώσουμε καλύτερα. Με απλά λόγια, δεν ήρθε η καταστροφή, χάσαμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας, χωρίς τον κόσμο μας, και η έδρα μας δεν είναι όπως την περασμένη σεζόν. Δεν προσπαθήσαμε να περιπλέξουμε τα πράγματα πάρα πολύ. Πρέπει να αναζητήσουμε τον δικό μας ρυθμό.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε τρεις παίκτες είναι εναντίον μας. Χάσαμε τρεις παίκτες, τους Ζούσμαν, Κάσπι, ΝτιΜπαρτολομέο, αυτοί είναι παίκτες σημαντικοί για το ροτέισιον, γνωρίζουν τη φιλοσοφία μας και δεν είναι εδώ. Μερικοί παίκτες επέστρεψαν για να παίξουν για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Προβλέπουμε πότε θα είμαστε έτοιμοι, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι μικρότερο χρονικό διάστημα».

Σχετικά με τον Σλούκα είπε: «Ο Σλούκας είναι σε πολύ καλή φόρμα. Δίνει έξτρα πράγματα στον Ολυμπιακό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μαρκάρισμα του Σλούκα. Σεβόμαστε όμως όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι γρήγοροι και αθλητικοί και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις δοκιμασίες που θα μας βάλουν».