Ο Ζβέζνταν Τέρζιτς, πρόεδρος της αθλητικής ένωσης του Ερυθρού Αστέρα σε δηλώσεις του συνέκρινε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την διοργάνωση της Euroleague.

Σε δηλώσεις του στο Σερβικό «RTS» ο αθλητικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού του τμήματος του Ερυθρού Αστέρα, Ζβέζνταν Τέρζιτς, προχώρησε σε μια σύγκριση μεταξύ του ποδοσφαίρου και της Euroleague.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως με 35 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ μπορείς να πάρεις την Ευρωλίγκα, ενώ στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κατακτήσεις ούτε το Conference League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η EuroLeague στο μπάσκετ είναι μια διοργάνωση δεύτερης κατηγορίας. Οι καλύτεροι παίκτες είναι στο ΝΒΑ, ενώ στο ποδόσφαιρο είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το λέω ως πρόεδρος του συνόλου του Ερυθρού Αστέρα. Όταν παίζεις μπάσκετ με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, παίζεις εναντίον συλλόγων με διπλάσιο μπάτζετ.

Στο μπάσκετ γίνεσαι πρωταθλητής Ευρώπης με 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κερδίσεις ούτε το Conference League. Στο Champions League θα μας περιμένουν σύλλογοι με μπάτζετ 800 εκατ. ευρώ. Αυτά τα πράγματα είναι ασύγκριτα. Το μπάσκετ στην Ευρώπη παίζεται σε σοβαρό επίπεδο σε λίγες χώρες. Σε Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Σερβία… Και πουθενά αλλού».