ΣφαιρόπουλοςΗ Euroleague επιστρέφει στην καθημερινότητά μας και το μήνυμα του Τζόρντι Μπερτομέου προς όλους ήταν ξεκάθαρο: η regular season πρέπει να ολοκληρωθεί με… κάθε τρόπο μέχρι τις 13 Απριλίου. Όπως είπε και ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, πρόσφατα, μία νέα οριστική διακοπή της διοργάνωσης θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το προϊόν και θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τους μετόχους της λίγκας.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων και κανονισμών, η διοργανώτρια αρχή ζήτησε από τις ομάδες να βρίσκουν λύσεις, σε περίπτωση που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις στην έδρα τους. Άλλωστε, το υγειονομικό πρωτόκολλο, που παρουσιάστηκε στις 18/9, προβλέπει μέχρι τρεις προγραμματισμούς της ίδιας αναμέτρησης ακόμα και σε άλλη έδρα ή άλλη χώρα. Αν υπάρξει εκ νέου πρόβλημα, η γηπεδούχος θα χάνει το ματς στα χαρτιά με 20-0.

Η παραπάνω νέα πραγματικότητα και οι εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού αναγκάζουν τα κλαμπ να σκεφτούν τα εναλλακτικά σενάρια, που έχουν για τη φετινή σεζόν. Διαφορετικές έδρες, χώρες που δεν αποτελούν… κόκκινη ζώνη και «βολικές» τοποθεσίες έχουν πέσει στο τραπέζι ως Plan B για τους συλλόγους της Euroleague.

Το ίδιο, λοιπόν, κάνει και η «ομάδα του λαού», που… μαγειρεύει πριν πεινάσει και δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως. Το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σύμφωνα με την έγκυρη ρωσική ιστοσελίδα «sport-express», έχει αποφασίσει να δώσει τους εντός έδρας αγώνες του στη Θεσσαλονίκη, εάν συνεχιστεί η καραντίνα στο Ισραήλ και δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Μακάμπι έχει ήδη επιλέξει τη Θεσσαλονίκη για τις εντός έδρας αναμετρήσεις της, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα της. Φυσικά, μία τέτοια λύση θα είχε λογική από πολλές απόψεις:

  • το Τελ Αβίβ είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν απευθείας πτήσεις (2-3 ωρών) και οι Ισραηλινοί θα γλιτώσουν τα πολύ μακρινά ταξίδια,
  • στη συμπρωτεύουσα υπάρχουν γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν αναμετρήσεις της Euroleague και
  • η παρουσία του κόουτς Σφαιρόπουλου μπορεί να οδηγήσει σε μια… ομαλή μετάβαση αυτής της αλλαγής έδρας.

Προς το παρόν, βέβαια, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοίνωσεις και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Όμως, το ρωσικό δημοσίευμα δείχνει μια… τάση, που ενδέχεται να ακολουθήσουν πολλές ομάδες μέσα στη σεζόν, για να γλιτώσουν τις ήττες με 20-0.