Ο Γιάνις Τίμα εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της διοίκησης της Χίμκι, εξηγώντας πως η ομάδα έφτασε από την EuroLeague στη διάλυση.

Ο Γιάνις Τίμα αποτέλεσε έναν απ’ τους τελευταίους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της Χίμκι. Η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική για τη ρωσική ομάδα, τερμάτισε τελευταία στη EuroLeague, ενώ στο τέλος διαλύθηκε! Με τον Άλισερ Ουσμάνοφ να κλείνει την κάνουλα των μετρητών.

«Οι ηγέτες της ομάδας συνειδητοποίησαν ότι η σεζόν έπρεπε να… διαγραφεί και προσπάθησαν να μειώσουν τα έξοδα, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μέθοδο», είπε ο Τίμα στην Sport.Ru.

Και συνέχισε: «Έναν ξένο τον έστειλαν στη 2η ομάδα, μετά από μία διαμάχη με τον προπονητή. Όταν μετά από δύο ημέρες τον κάλεσαν πίσω, εκείνος τους είπε ότι τον κοροϊδεύουν και αποχώρησε. Σε έναν άλλον (σ.σ.: τον Γερέμπκο) που του ζήτησε άδεια για να πάει στο σπίτι του, του έδωσαν την άδεια και μετά έσκισαν τη συμφωνία και τον αποκάλεσαν λιποτάκτη. Έγιναν φοβερά πράγματα, δεν ήθελαν να συσπειρώσουν τους παίκτες, αλλά το αντίθετο. “Δηλητηρίασαν” τις σχέσεις και το κλίμα».

Ο Τίμα μίλησε και για τις πληρωμές: «Πήραμε τους δύο πρώτους μισθούς και μετά τίποτα. Ωστόσο, αν μετά από 45 μέρες δεν έχουμε λάβει τίποτα, είμαστε ελεύθεροι να ψάξουμε για άλλη ομάδα. Και αυτό κάναμε».