Ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Αντρέα Τρινκιέρι, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν μπορεί να ξεχάσει όσα βίωσε στον πάγκο της γερμανικής ομάδας, ενώ ότι η σερβική σχολή είναι ανώτερη από όλες.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά την αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε να ξεκουραστεί, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπογράψει σε κάποια ομάδα, ωστόσο έχει παραμείνει κοντά στο άθλημα, αφού είναι σχολιαστής στο DAZN τόσο σε παιχνίδια της Ευρωλίγκα, όσο και του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος τεχνικός σε δηλώσεις που παραχώρησε στον Walter Fuochi της Repubblica-Bologna τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ξεχάσει όσα βίωσε στην Μπάγερν όσο διάστημα βρισκόταν στην άκρη του πάγκου, ενώ υποστήριξε ότι η σερβική σχολή μπάσκετ είναι ανώτερη απ’ όλες.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το ιταλικό μπάσκετ: «Από την σκοπιά του μπάσκετ, το να έχεις δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα είναι ένας θετικός παράγοντας και επιβεβαιώνει ότι αυτό είναι ένα μέρος για μπάσκετ, πολύ περισσότερο από άλλες χώρες που έχω πάει, και είναι μια παράδοση που θα κρατήσει το ιταλικό πρωτάθλημα ψηλά. Ο άλλος παράγοντας είναι μια σχολή προπονητών ανώτατου επιπέδου. Το σερβικό έχει καλύτερο όνομα, έχουν ταξιδέψει νωρίτερα και περισσότερο, αλλά γίνεται και εδώ στην Ιταλία τώρα».

Για την Μπάγερν: «Δεν είναι μια απάντηση που πρέπει να δώσω. Στην Μπάγερν είμαι ευγνώμων για τον κύκλο που βίωσα, τρία όμορφα και έντονα χρόνια, σκαμπανεβάσματα. Τώρα το βλέπω όπως κάθε άλλη ομάδα. Δεν έχω όρεξη να κάνω συγκρίσεις».