Τις όποιες πιθανότητες έχει για να συνεχιστεί η φετινή σεζόν θα εξαντλήσει η Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν.

Καμία διάθεση από την Ευρωλίγκα για οριστικό «λουκέτο» φέτος, όπως τόνισε ο Αντρέι Βατούτιν.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τόνισε πως η διοργανώτρια αρχή θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που έχει για να συνεχιστεί η σεζόν, εξετάζοντας διάφορα σενάρια αναφορικά με το φορμάτ, αλλά εκτιμά πως η απόφαση του ΝΒΑ θα επηρεάσει και εκείνη της Ευρωλίγκας.

Από ‘κει πέρα, ο ισχυρός άνδρας της «ομάδας του στρατού» ανέφερε πως όλοι οι ξένοι παίκτες έχουν φύγει από τη Ρωσία, εκτός από του Ντάνιελ Χάκετ και Χάουαρντ Σαντ-Ρος, αλλά και ο Δημήτρης Ιτούδης με τους συνεργάτες του.

«Παίκτες, προπονητές, το υπόλοιπο σταφ και όλοι οι υπάλληλοι της ομάδας είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους. Οι παίκτες κάνουν ατομικές προπονήσεις στο σπίτι τους. Όλοι ξένοι παίκτες έχουν φύγει από τη Μόσχα, εκτός από τους Χάκετ και Σαντ-Ρος, οι οποίοι αποφάσισαν ότι ήταν πιο ασφαλές να παραμείνουν. Το προπονητικό επιτελείο, επίσης είναι στη Μόσχα. Προσπαθούμε να είμαστε σε επικοινωνία με όλους», δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν στο «Sovsport».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να συνεχιστεί η φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα: «Η κατάσταση έχει ως εξής: Η Ευρωλίγκα δεν είναι διατεθειμένη να κατεβάσει… ρολά. Καθημερινά εξετάζουν την κατάσταση, ελπίζοντας να τη συνεχίσουν με το υπάρχον φορμάτ ή κάποιο άλλο. Προτεραιότητα είναι να γίνουν κανονικά τα εναπομείναντα παιχνίδια. Αλλά, από την άλλη αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει με την πανδημία σε δύο εβδομάδες ή έναν μήνα. Επίσης, ξέρω ότι η Ευρωλίγκα εξετάζει και εναλλακτικές λύσεις για να συνεχιστεί η σεζόν. Έτσι, περιμένει βλέποντας τις εξελίξεις, για να κάνει τα βήματά της. Νομίζω ότι η θέση του ΝΒΑ, για το αν θα συνεχίσει ή όχι, θα παίξει μεγάλο ρόλο στην απόφαση της Ευρωλίγκας».