Ο Λούκα Βιλντόζα μίλησε, μεταξύ άλλων, για τους στόχους της Μπασκόνια για την νέα σεζόν, την αποχώρηση των Σενγκέλια, Γκαρίνο και Γκρέιντζερ, αλλά και τον τραυματισμό του.

Ο Αργεντινός γκαρντ της Μπασκόνια έκανε δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης και είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

«Μου λείπουν κυρίως γιατί είχαμε προσωπικές σχέσεις, αλλά αυτά έχει το επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτή η φιλία θα συνεχιστεί και είμαστε σίγουροι πως θα διατηρούμε επαφή και σχέση» δήλωσε για την φυγή των Γκαρίνο και Γκρέιντζερ.

Επιπλέον, από την ομάδα έφυγε και ο ηγέτης των τελευταίων ετών, Τορνίκε Σενγκέλια και ο Βιλντόζα αναφέρθηκε στο πόσο η φυγή του Γεωργιανού θα επηρεάσει τον τρόπο παιχνιδιού: «Τώρα το στυλ εξαρτάται περισσότερο από όλους και όχι από κάποιους που απορροφούσαν αρκετά την μπάλα. Τώρα δεν εξαρτόμαστε τόσο από έναν παίκτη. Είχαμε έναν σταρ όπως ο Τόκο και σίγουρα θα μας λείψει».

Η Μπασκόνια κατάφερε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος να κατακτήσει το τρόπαιο και ο Αργεντινός ρωτήθηκε αν θέλουν να το επαναλάβουν. «Η νίκη είναι εθισμός. Έχουμε την λίγκα και θέλουμε να επαναλάβουμε αυτή την εμπειρία. Όλοι θέλουμε να παλέψουμε γι’ αυτό, αλλά έχουμε μία εντελώς καινούργια ομάδα. Πρέπει να γνωριστούμε λίγο περισσότερο και να βρούμε χημεία μεταξύ μας».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, καθώς πριν από λίγο καιρό έσπασε την μύτη του και αγωνίζεται με προστατευτική μάσκα. «Είμαι καλά. Ο μώλωπας έπεσε, αλλά θα πρέπει να συνεχίσω να φοράω την μάσκα για μερικές εβδομάδες ακόμα, επειδή η εσωτερική πληγή δεν έκλεισε» δήλωσε ο 25χρονος γκαρντ.