Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε… λίφτινγκ στο ρόστερ της, αλλάζοντας ριζικά και ο Νίκολα Βούισιτς μιλώντας για τις κινήσεις που έγιναν, στάθηκε στον χαρακτήρα των παικτών, αλλά και την ικανότητα αντοχής στην πίεση.

Αρχικά, ο Βούισιτς τόνισε: «Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με το σταφ και συζητάμε για παίκτες που είναι ελεύθεροι παίκτες που θα μπορούσαμε να φέρουμε στην Μακάμπι. Έχουμε επενδύσει στο θέμα του σκάουτινγκ και μελετάμε όλες τις επιλογές. Διαθέτουμε μία ομάδα με εμπειρία και στόχος ήταν να φέρουμε παίκτες επιπέδου EuroLeague».

O GM της ομάδας του Τελ Αβίβ εξήγησε και το σκεπτικό γύρω από τις μεταγραφές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι: «Εμπειρία και χαρακτήρας, αυτά είναι δύο πράγματα ψάχναμε. Θέλαμε επίσης παίκτες που διψούν για επιτυχία. Φυσικά, έπρεπε να φέρουμε ταλαντούχους παίκτες που θα μπορούσαν να είναι το μέλλον της Euroleague, όπως οι Μπόνζι Κόλσον και Τζαρέλ Μάρτιν, που δεν έχουν ξαναπαίξει στη διοργάνωση και κατά τη γνώμη μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Φυσικά θέλαμε παίκτες με καλό χαρακτήρα, να αντέχουν την πίεση και να παίζουν σε τέτοιες συνθήκες. Πρόκειται για παίκτες που έχουν ήδη παίξει στην Euroleague και κατανοούν τη σημασία της νίκης σε κάθε παιχνίδι. Φέραμε παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο και γνωρίζουν τι σημαίνει πρωταθλητισμός.

Το καλοκαίρι, μπορέσαμε να προσθέσουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν στις θέσεις 1-2, όπως ο Μπόλντγουιν και ο Μπράουν, οι οποίοι μπορούν επίσης να παίξουν μαζί. Με τους Χόλινς και Χίλιαρντ, αποκτήσαμε μεγαλύτερο βάθος για να έχουμε ευελιξία στους σχηματισμούς, ώστε να μην εξαρτιόμαστε από κάποιον. Έχουμε παίκτες με εξαιρετικά επιθετικά στοιχεία, παίκτες που αγωνίζονται σε high tempo».