Η Ζαλγκίρις Κάουνας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι δεν τίθεται προς το παρόν θέμα αναβολής του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο (28/2) λόγω κορωνοϊού.

Για την 26η αγωνιστική της Euroleague, είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι της Ζαλγκίρις με την Αρμάνι Μιλάνο στο Κάουνας. Ωστόσο, υπήρχε ένα σενάριο για την αναβολή του λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία που πληθαίνουν.

Αυτό διαψεύσθηκε από επίσημη ανακοίνωση των Λιθουανών που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχει συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και με την πλευρά των Μιλανέζων. Μάλιστα, τονίζεται πως η Αρμάνι ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει περιορισμός και μπορεί να ταξιδέψει στο Κάουνας.

Οι Λιθουανοί επισημαίνουν παράλληλα πως έχουν επικοινωνήσει με την Euroleague, που είναι φυσικά ενήμερη και θα λάβει μέτρα μελλοντικά, αν κριθεί αναγκαίο να αναβληθεί κάποιο ματς.

Στο κλείσιμό της, η ανακοίνωση αναφέρει: «Εμπιστευόμαστε τις αρμόδιες αρχές στη Λιθουανία και πιστεύουμε πως όσοι έρθουν στη Λιθουανία θα υποβληθούν στον απαραίτητο έλεγχο στα αεροδρόμιο κι ότι το ματς στην Zalgirio Arena θα διεξαχθεί κανονικά».