Παρελθόν από τον πάγκο της Λιθουανικής ομάδας αποτελεί ο Γιούρι Ζντόβτς, με τον Καζίς Μακσβίτις να αναλαμβάνει τα ηνία.

Ο νέος προπονητής της λιθουανικής ομάδας, που είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της χώρας, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του από την Τρίτη, φέρνοντας μαζί και τον βοηθό του, Γκιντάρας Κράπικας, με την συμφωνία να είναι για 2+1 χρόνια. Παράλληλα στο τεχνικό επιτελείο θα παραμείνουν οι Ταουτβίντας Σαμπόνις και Εβάλντας Μπερζινινκάιτις. Ο Ζντοντς που είχε αναλάβει από τα μέσα του Οκτωβρίου την Ζαλγκίρις, πρόκειται να αποχωρήσει μετά από κοινή συμφωνία των δύο πλευρών.

«Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς Ζντοβτς για τη δουλειά και την αφοσίωσή του. Ο Γιούριμπήκε στην ομάδα σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή, προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα και αξίζει πολλούς επαίνους γι’ αυτό», δήλωσε ο διευθυντής της Ζαλγκίρις Κάουνας, Παούλιους Μοτιεγιούνας.

«Ωστόσο, αποφασίσαμε να βάλουμε τις βάσεις όχι μόνο για το τέλος αυτής της σεζόν, αλλά και για την επόμενη χρονιά, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε τις αλλαγές τώρα. Δεν είναι μυστικό ότι ο Μακσβίτις θα πρέπει να περάσει το καλοκαίρι δουλεύοντας για την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, οπότε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους μήνες αυτής της σεζόν για να γνωρίσει τους παίκτες και τους προπονητές, καθώς και να μεταφέρει τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του στους ανθρώπους που θα μείνουν στον σύλλογο, ώστε να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν με ξεκάθαρο πλάνο».