Η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας θα αγωνιστούν στους τελικούς της ABA Liga και η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πάρει και το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα μεσω Wild Card.

Μετά την Παρτίζαν (επί της Μπούντουτσνοστ) ήταν η σειρά του Ερυθρού Αστέρα να περάσει στους τελικούς της ABA Liga, δεδομένου πως υπερασπίστηκε το γήπεδό του απέναντι στην Τσεντεβίτα Ολίμπια. Έτσι, οι δύο μεγάλες ομάδες του Βελιγραδίου θα αναμετρηθούν στην τελική φάση της post season, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και κάτι ακόμη μεγαλύτερο: τη συμμετοχή στην EuroLeague του 2022/23.

Στη διάρκεια του Final Four άλλωστε, ο Τζόρντι Μπερτομέου εξήγησε πως το πλάνο της EuroLeague Basketball προβλέπει μόνο μία σερβική ομάδα στη διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Μία ομάδα που θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή μέσω wild card, που θα καταλήξει προφανώς στον κάτοχο του τίτλου της ABA Liga.

Το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών το έχει ο Ερυθρός Αστέρας, με τον πρωταθλητή της φετινής αγωνιστικής περιόδου να κρίνεται στις τρεις (3) νίκες.