Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τις Ρίγα και Φάλκο Ζομπατέλι, αλλά και μια ομάδα του προκριματικού γύρου στην φάση των ομίλων, με τον δρόμο της πρόκρισης να είναι ανοιχτός για την ομάδα του Στέφανου Δέδα.

Την τύχη με το μέρος της είχε η ΑΕΚ στην κλήρωση της φάσης των ομίλων του BCL. Η Ένωση απέφυγε τα δυνατά ονόματα της διοργάνωσης και στον τέταρτο όμιλο, τον οποίο κληρώθηκε, θα αντιμετωπίσει την Ρίγα, από την Λετονία, την Φάλκο, από την Ουγγαρία και μία ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά του BCL.

Εστιάζοντας στις δύο ομάδες του ομίλου της ΑΕΚ, πρόκειται για κλαμπ που έχουν την δική τους παράδοση στη χώρα τους.

Από τη μία η Ρίγα είναι η… μόνιμη πρωταθλήτρια Λετονίας τα τελευταία χρόνια, μετρώντας πέντε τίτλους τα τελευταία 6 χρόνια, κάτι που αποτυπώνει και τη δυναμική της ως ομάδα. Η Ρίγα στηρίζεται πολύ στο λετονικό στοιχείο, καθώς βασικός κορμός του ρόστερ της είναι παίκτες που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα της Λετονίας. Ζόρικς, Σκέλε, Άτε και Κοχς είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Το ίδιο ισχύει και με την Φάλκο. Η ομάδα από την Ουγγαρία έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν που πέρασε και εξασφάλισε την παρουσία της στο BCL. Στο ρόστερ της δεσπόζει η παρουσία Ούγγρων παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται στην εθνική ομάδα της χώρας. Βάραντι, Περλ, Ντόκτορ, Μπένκε είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν.

Ο δρόμος της ΑΕΚ για πρόκριση στους 16 είναι ανοιχτός. Τόσο η Ρίγα, όσο η Φάλκο, όσο και η ομάδα που θα προκύψει από τον προκριματικό δεν αποτελούν φόβητρο για την ΑΕΚ. Η Ένωση εφόσον παρουσιαστεί σοβαρή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Αν όμως υποτιμήσει τις αντιπάλους της, τότε ο κίνδυνος να την πατήσει είναι ορατός.