Η σεζόν θα αρχίσει δυνατά για το BCL. Το Final 8 της διοργάνωσης, που θα κρίνει τον πρωταθλήτή της σεζόμν 2019-20 είναι προ των πυλών, όμως η διοργανώτρια αρχή δουλεύει ήδη και για την έναρξη της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Όπως αναφέρει ο Εμιλιάνο Κάρτσια, του Sportando, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει το φορμάτ της νέας σεζόν.

Στην διοργανώτρια αρχή υπάρχει η σκέψη να χωριστούν οι ομάδες σε 8 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, αντί για 4 γκρουπ των οκτώ ομάδων. Σε αυτή την περίπτωση κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να δώσει 6 αντί για 14 παιχνίδια. Η σκέψη αυτή γίνεται λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, με την διοργάνωση να εστιάζει στην ασφάλεια των ομάδων, αλλά και στο να μην τις επιβαρύνει με πολλά ταξίδια.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το πρόγραμμα και οι όμιλοι έχουν ήδη χωριστεί και μένει να φανεί αν η σκέψη αυτή θα γίνει πράξη από πλευράς BCL, το οποίο για ακόμα μια φορά, σε μια κρίσιμη στιγμή, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, δείχνει πως δεν μένει αδρανές, προτάσσοντας την υγεία και την ασφάλεια των ομάδων της λίγκας.