Δείτε τις οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν στα playoffs του Basketball Champions League και τους πιθανούς αντιπάλους Περιστερίου και Προμηθέα με φόντο το Final Four της διοργάνωσης.

Σπουδαίο διήμερο για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς μετά από το Περιστέρι bwin που λύγισε την Τενερίφη, ήρθε η σειρά του Προμηθέα να νικήσει την ΑΕΚ Betsson στα Άνω Λιόσια για να το ακολουθήσει στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Η κλήρωση των playoffs (σειρές που θα κριθούν στις δύο νίκες) θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (21/3 στις 18:00), με τις δύο ελληνικές ομάδες να γνωρίζουν ότι θα έχουν μειονέκτημα έδρας καθώς τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους στο TOP-16.

Αβαντάζ θα έχουν η Μάλαγα (6-0), η Βόννη ή η Λούντβιχσμπουργκ, η Τενερίφη (4-2) και η Μούρθια (4-2). Μειονέκτημα θα έχουν εκτός από το Περιστέρι και τον Προμηθέα η Τόφας και μία εκ των Βόννη – Λούντβιχσμπουρκ (παίζουν τώρα). Το Περιστέρι δεν μπορεί να κληρωθεί με την Τενερίφη, την οποία αντιμετώπισε στο TOP-16, ομοίως ο Προμηθέας δεν μπορεί να παίξει με τη Μούρθια.

Οι σειρές θα γίνουν τον Απρίλιο, ενώ το Final Four θα διεξαχθεί τον Μάιο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στη Φρανκφούρτη. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στο περιθώριο της αυριανής κλήρωσης.