Το BCL προσέχει για να… έχει και φέτος, ανακοινώνοντας αλλαγή στο format, καθώς η φάση των 16 θα διεξαχθεί σε ομίλους, ενώ θα έχουμε Final 8 στις αρχές Μαΐου.

Για ακόμα μια φορά το BCL έλαβε μέτρα, με σκοπό η ολοκληρωθεί η σεζόν όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Έτσι, μετά τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της regular season, η διοργάνωση της FIBA προχώρησε σε νέες αλλαγές, με αφορμή και την κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη με την έξαρση του κορωνοϊού.

Όσον αφορά το φορμάτ της διοργάνωσης, αυτό αλλάζει και στην φάση των 16. Κι αυτό γιατί η φάση αυτή περιλαμβάνει 4 ομίλους των 4 ομάδων. Τα παιχνίδια θα αρχίσουν το Μάρτιο (2-3 Μαρτίου 2021).

Η μεγάλη αλλαγή, ωστόσο έρχεται στο σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης της διοργάνωσης. Κι αυτό γιατί για ακόμα μια σεζόν θα υπάρξει Final 8, καθώς οι 2 πρώτες ομάδες των 4 ομίλων της φάσης των 16 θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τον τίτλο κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου.

Έτσι, για ακόμα μια σεζόν το BCL, που έθεσε ως στόχο την ασφάλεια όλων των παικτών και των μελών των ομάδων, θα ολοκληρωθεί μέσω Final 8, κάτι που έγινε και στη διοργάνωση της περασμένης σεζόν, στη «φούσκα» της Αθήνας.

Προηγούμενο άρθροΞανά κάτοικος Περιστερίου ο Χάροου (vid)
Επόμενο άρθροΧάαλαντ: “Καλά νέα, επιστρέφω σύντομα” (pic)