Με τα Ιεροσόλυμα να κάνουν πίσω για την φιλοξενία του Final 8 του Basketball Champions League, το ΟΑΚΑ πέρασε σε πρώτο πλάνο και αυτή τη στιγμή προβάρει ως φαβορί για να επιλεγεί από τη FIBA.

Όπως αναφέρει η «Ώρα», ο το αφεντικό της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος εδώ και αρκετές εβδομάδες είχε ρίξει την ιδέα στο τραπέζι και μάλιστα έχει κάνει τις απαραίτητες επαφές με τα αρμόδια υπουργεία (Αθλητισμού, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών) για να διεξαχθεί η τελική φάση της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα η προοπτική που συζητείται είναι οι αγώνες να διεξαχθούν όχι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με παρουσία φιλάθλων, από 30 ως και 50% χωρητικότητας του ΟΑΚΑ, δηλαδή μέχρι και με 9.000 άτομα στις κερκίδες.

Η απόφαση της FIBA αναμένεται μέσα στο μήνα, με την ομοσπονδία να την καθυστερεί προκειμένου να αξιολογεί καθημερινά τα δεδομένα με την πανδημία σε κάθε χώρα.

Υπενθυμίζεται πως στα προημιτελικά του Final 8 θα συναντηθούν ΑΕΚ-Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μπούργος, Τουρκ Τέλεκομ με Ντιζόν ή Νίζνι και Σαραγόσα με Τενερίφη ή Οστάνδη.