Οι πυρηνικές επιθέσεις στο Ισραήλ και την Χαμάς συνεχίζονται κανονικά και μέσα σε αυτό το κλίμα, οι ξένοι παίκτες ζήτησαν την διακοπή του πρωταθλήματος μπάσκετ της Winner League.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες από τους παίκτες να πέφτουν στο παρκέ όταν ηχούν οι σειρήνες και έτσι οι ξένοι αποφάσισαν να ζητήσουν την διακοπή του πρωταθλήματος, κάτι που γνωστοποίησαν με κοινή τους ανακοίνωση. Αναλυτικά αναφέρουν: «Μετά από διαβούλευση και κάνοντας μερικές μεγάλες και δύσκολες συζητήσεις με τους υπόλοιπους ξένους παίκτες από όλες τις ομάδες, καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα. Το καλύτερο για μας, την ασφάλεια, την οικογένεια και την πνευματική μας υγεία είναι να διακοπεί άμεσα το πρωτάθλημα.

Παρότι εκτιμούμε την προσπάθεια της Winner League να μας μεταφέρει με ασφάλεια στην Ελλάδα και την Κύπρο ή άλλη περιοχή στο εξωτερικό, δεν πρόκειται να μπούμε σε κάποιο αεροπλάνο που μας πηγαίνει οπουδήποτε αλλού από το σπίτι μας. Πιστεύουμε πως αν είναι να πάρουμε οποιουδήποτε είδους ρίσκο για ένα ταξίδι, αυτό θα πρέπει να αφορά μόνο την επιστροφή στο σπίτι, την οικογένεια και τους αγαπημένους μας.

Υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας, που νιώθουν πιο ασφαλείς όντες στο έδαφος του Ισραήλ, παρά πετώντας οπουδήποτε. Τους στηρίζουμε σε αυτή την απόφαση.

Παρ’ όλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα σενάρια, ένα πράγμα είναι δεδομένο κι αυτό είναι πως το μπάσκετ είναι το έλασσον που μας απασχολεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όσο κι αν αγαπάμε το άθλημα, αυτό που κάνουμε, τους φιλάθλους και τον ανταγωνιστικό στο υψηλό επίπεδο που δημιουργεί η Winner League, δεν μπορούμε με καθαρό μυαλό να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τους φιλάθλους με αυτή την κατάσταση που επικρατεί.

Ειρήνη, αγάπη σε όλους και παρακαλούμε μείνετε ασφαλείς».