Με αφορμή την παρουσία της Χάποελ Χολόν στο Final 8 του ΒCL, ο Στέφανος Δέδας, παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη σε μέσο του Ισραήλ μιλώντας μεταξύ άλλων και στο πρόσφατο γεγονός με την αποβολή του και τη φραστική επίθεση στον κάμεραμαν.

Ο Έλληνας προπονητής είχε γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός και σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα «Sports.walla.il», μίλησε για το θέμα, για το χαρακτήρα του αλλά και τον… Παναθηναϊκό, τον Βόβορα και τον Σφαιρόπουλο.

Για το περιστατικό με τον κάμεραμαν είπε: «Μετάνιωσα για αυτό που έγινε με την Νες Ζιόνα. Επικοινώνησα μετά το περιστατικό μαζί του και απολογήθηκα. Το θέμα είναι ότι μόλις αποβλήθηκα έπρεπε να αποχωρήσω από το γήπεδο και έδειχναν αυτό το σκηνικό για τρεις ημέρες. Τα ΜΜΕ του Ισραήλ προσπαθούν να κιτρινίσουν κάποια πράγματα περισσότερο και από τα ελληνικά ΜΜΕ»

Για το ελάττωμά του ανέφερε: «Είμαι πολύ συναισθηματικός. Όταν ήμουν προπονητής στην Μπαχτσεσεχίρ, που είναι κολεγιακή ομάδα, κάποιες στιγμές περνούσα τα όρια και λάμβανα e-mail από το εκπαιδευτικό προσωπικό που μου έλεγε ότι πρέπει να είμαι παράδειγμα για τους φοιτητές. Δε με δέχθηκαν όπως είμαι. Δε μπορώ να κάνω όμως κάτι για αυτό. Αυτό είναι το… πακέτο μου.

Προσπάθησε να πεις στον Αντρέα Τρινκιέρι «η ομάδα σου παίζει καλά, αλλά μην βγάλεις εκνευρισμό όταν προπονείς». Ξέρω ότι φωνάζω και είμαι δυναμικός, αλλά πάντα εξηγώ στους παίκτες μου ότι αυτό είναι μέρος του χαρακτήρα μου. Από την μία πλευρά τους δίνω ελευθερία στο παρκέ για να πάρω το καλύτερο από αυτούς και από την άλλη είμαι πολύ απαιτητικός και συναισθηματικός. Αυτό είναι το πακέτο που προσφέρω».

Για το παλιότερο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Το περασμένο καλοκαίρι ήμασταν σε συζητήσεις και υπήρχε η ευκαιρία να εργαστώ ως βοηθός. Μπορούσα να σπάσω το συμβόλαιό μου,, αλλά νομίζω ότι δίστασε ο Γιώργος Βόβορας. Είμαι χαρούμενος όμως που έμεινα, είτε κερδίσουμε κάποιον άλλο τίτλο είτε όχι, αφού θέλω να χτίσουμε ένα σύστημα που θα είναι δυνατό για χρόνια».

Για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Είμαστε προπονητές σε αντίπαλες ομάδες και η Μακάμπι πιστεύει ότι μπορούμε να την κοιτάξουμε στα μάτια, κάτι που αυτόματα σηκώνει ένα τείχος ανάμεσά μας. Η Μακάμπι είναι η καλύτερη ομάδα στην χώρα και ξέρω ότι είμαστε αντίπαλοι, αφού είμαστε η ομάδα που την απειλεί περισσότερο. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, αλλά δεν έχουμε καθημερινή επικοινωνία».