Η Χίμκι ηττήθηκε στην έδρα της Λοκομοτίβ Κουμπάν, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να υποδέχονται με άσχημο τρόπο τον πρώην προπονητή τους, έχοντας κρεμάσει πανό που έγραφε “Τι καιρό έχει στη Βαρκελώνη;” και φωνάζοντας μετά το τέλος του ματς “Goodbye Mr. Bartzokas”.

Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο έφερε την έκρηξη του Έλληνα προπονητή στα αποδυτήρια: “Είναι δυνατόν να φωνάζουν “goodbye mr. Bartzokas” και να αποδοκιμάζουν πριν από το παιχνίδι; Γιατί; Επειδή πήγαμε στο Final 4; Επειδή πήραν 500.000 ευρώ από μένα (σ.σ. το μπάι άουτ του συμβολαίου του που έδωσε η Μπαρτσελόνα). Δεν είναι δίκαιο και ευγενικό”, φώναζε ο Γιώργος Μπαρτώκας, με τον οποίο η “Λόκο” προ διετίας σημείωσε την καλύτερη πορεία της ιστορίας της στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι το Final Four του Βερολίνου.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για το γεγονός, για να απαντήσει: “είδα κάποιους φίλους που έκανα εδώ και με υποδέχθηκαν με ωραίο τρόπο. Την ίδια ώρα όμως, έγιναν πράγματα τα οποία δεν είναι ωραία. Είδα ένα πανό που έγραφε στα ελληνικά “τι καιρό κάνει στη Βαρκελώνη;”. Ο σύλλογος έπαιξε ένα ελληνικό τραγούδι για μένα, αλλά στο τέλος του αγώνα ο εκφωνητής του γηπέδου έλεγε στα ελληνικά “γεια σου, κύριε Μπαρτζώκα”. Αυτό είναι ειρωνικό, δεν είναι καθόλου φιλικό και αθλητικό. Όλοι μαζί φτάσαμε στο Final Four, όχι μόνο εγώ, όλος ο σύλλογος. Κι αν ο σύλλογος αποφασίζει να κάνει αυτό το πράγμα σε μένα, είναι τότε πρόβλημα της ίδιας της ομάδας όλο αυτό. Όλοι ξέρουν ότι έφυγα από το Κρασνοντάρ γιατί δεν μπορούσε να ζήσει εδώ η οικογένειά μου. Όλοι το ξέρουν. Ο σύλλογος πληρώθηκε 500.000 ευρώ για να με αφήσει να φύγω. Οπότε περιμένω σεβασμό, τίποτε άλλο. Με πλήγωσε όλο αυτό”.