Ο Κέβιν Πάντερ μίλησε για την μεταγραφή του στην Παρτιζάν, τονίζοντας πως δέχθηκε την πρόταση καθώς του αρέσουν οι προκλήσεις, ενώ αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Ο Αμερικανός, μίλησε στο δημοσιογράφο, Ντονάτας Ουρμπόνας, για πολλά και αρχικά, αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη, πριν πέντε χρόνια, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Λαυρίου.

«Δε μου άρεσε στην αρχή, δυσκολευόμουν στο εξωαγωνιστικό κομμάτι και προσπαθούσα να βρω τον εαυτό μου. Εκτός παρκέ ήταν δύσκολα. Δεν το άντεχα, παραλίγο να τα μαζέψω και να επιστρέψω σπίτι μου τον Δεκέμβρη! Ο περισσότερος κόσμος δεν τα γνωρίζει αυτά τα πράγματα. Μιλούσα με τον ατζέντη μου και σκεφτόμουν «δεν ξέρω…», καθώς όταν δεν έχεις φύγει ποτέ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να σου πέσει κάπως… βαρύ.

Είναι η αλλαγή κουλτούρας, το φαγητό, η ώρα, η γλώσσα, ακόμη κι η… μυρωδιά που είναι διαφορετική! Ο τρόπος ζωής, το στυλ, όλα ήταν εντελώς διαφορετικά από όσα γνώριζα κι όσα είχα συνηθίσει στην Αμερική.

Τώρα πια, το έχω συνηθίσει και ξέρω πως να αντιμετωπίζω καλύτερα κάποια πράγματα. Μπορώ να φανταστώ πως νιώθει κάποιος που το βιώνει για πρώτη του φορά. Σε πνευματικό και ψυχολογικό τομέα, δεν ένιωθα έτοιμος τότε» είπε ο Πάντερ για την πρώτη του φορά στην Ευρώπη.

Όταν η κουβέντα πήγε στην απόφαση του, να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρτιζάν, μετά την περσινή του παρουσία στο F4 της Euroleague, με την Αρμάνι, ο 28χρονος, σημείωσε:

«Για να είμαι ειλικρινής, πίστευα ότι θα συνέχιζα στο Μιλάνο. Αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Είναι business. Στον Ομπράντοβιτς αρέσουν οι προκλήσεις. Επέστρεψε στην προπονητική. Θέλει να δουλεύει και να παίζει σκληρά. Η ζωή η δική μου είναι γεμάτη με προκλήσεις, από μικρό παιδί. Είπα αυτόματα «ναι» στην πρόταση του Ομπράντοβιτς».

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στην EuroLeague. Αυτό σου δίνει παραπάνω κίνητρο ώστε να πετύχεις κάτι καλό. Στην αρχή δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος. Αλλά με το που το σκέφτηκα καλύτερα, ήταν πιο εύκολη η απόφαση για μένα» είπε ο Πάντερ.