Ο Όστογια Μιγιάολοβιτς μίλησε για το πώς έπεισε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναλάβει την Παρτιζάν.

Η απόφαση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναλάβει την Παρτιζάν εξέπληξε πολλούς, ακόμη κι αυτόν που προσπάθησε όσο κανένας άλλος για να γίνει πράξη. Ο λόγος για τον πρόεδρο του συλλόγου, Όστογια Μιγιάολοβιτς.

«Είμαι περήφανος που φέραμε πίσω τον Ζέλικο. Μπορώ να σας αποκαλύψω πως δεν είχα καμία εναλλακτική επιλογή. Αν έλεγε όχι, πιθανότατα εγώ θα έφευγα από την Παρτιζάν. Ο κόσμος μας ήθελε μόνο αυτόν και εγώ πάντα τον ήθελα στον πάγκο, αλλά δεν ήταν μέχρι τώρα ρεαλιστικό. Όσο περνούσε ο καιρός, περίμενα να έρθει το κατάλληλο τάιμινγκ για να επιστρέψει λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με την ομάδα», τόνισε.

Όσο για το πώς άρχισαν οι επαφές με τον «Ζοτς»; «Αρχικά έγινε σαν αστείο. Τον είχαμε συναντήσει με τον Ζόραν Σάβιτς σε ένα μίτινγκ της Ευρωλίγκας στην Ισπανία και του είπαμε για πλάκα πως τον θέλουμε στην ομάδα. Εκείνος τότε γέλασε και μας είπε ‘όχι, δεν υπάρχει ελπίδα’. Αργότερα του παρουσίασα όλα τα δεδομένα. Τα άλλα μέλη του συλλόγου δεν ήθελαν να περιμένουμε την απόφασή του, υπό το φόβο μην καθυστερήσουμε να φτιάξουμε την ομάδα μας. Υπήρχε κριτική και ανυπομονησία, αλλά εγώ ήμουν αποφασισμένος να περιμένω. Σε μια συνάντηση με τον Ζέλικο, του είπα πως δεν έχω εναλλακτική λύση και πως θα τον περίμενα όσο χρειαζόταν. Μετά από λίγες μέρες συμφωνήσαμε. Δεν υπογράψαμε συμβόλαιο, είπε πως πίστευε στο πλάνο μας και ότι αγαπούσε την Παρτιζάν. Υπέγραψε αργότερα, είναι σοβαρός άνθρωπος, γνωρίζει τι θέλει και ποιες συνθήκες χρειάζεται στην ομάδα. Όταν μου είπε το ναι και έφυγε από το γραφείο, δεν πίστευα τι είχε μόλις συμβεί», ανέφερε.

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Το 2017 η Παρτιζάν υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Είχαμε ένα χρέος 2 εκατ. ευρώ, αλλά καταφέραμε να επιβιώσουμε και να πάρουμε και κάποιους τίτλους. Γι’ αυτό είμαι περισσότερο περήφανος στη θητεία μου».