Πολύ χαρούμενος που ανήκει στον οργανισμό της Χάποελ δήλωσε ο Τζέιμς Φελντέιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Sport5».

Ο έμπειρος γκαρντ έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του, Όντεντ Κάτας και παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί με την ομάδα της Ιερουσαλήμ στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

Τέλος, ο 31χρονος τόνισε πως στο οργανωτικό κομμάτι, η Χάποελ είναι ανώτερη σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και τον Ερυθρό Αστέρα, όπου είχε περάσει στο παρελθόν.

Αρχικά, ο Φελντέιν αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον προπονητή, Όντεντ Κάτας: «Είναι τρομερός τύπος και νοιάζεται. Νοιάζεται για εμάς, για την οικογένειά μας και τι κάνουμε εκτός παρκέ. Την ώρα του παιχνιδιού είναι πολύ σοβαρός. Είναι πιο εύκολο να τον καταλάβεις, σε σχέση με άλλους προπονητές. Μας δίνει ελευθερία και ορισμένοι παίκτες το θέλουν αυτό, γι’ αυτό παίρνουμε μεγάλες αποφάσεις».

Στη συνέχεια, ο γκαρντ από τη Δομινικανή Δημοκρατία αναφέρθηκε στην Ευρωλίγκα: «Η Ευρωλίγκα έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις οποίες πληροί η Χάποελ. Ελπίζω να παίξει εκεί. Η Ευρωλίγκα προσπαθεί να επεκταθεί και η Χάποελ δεν ξέρω γιατί δεν συμμετέχει. Είναι μεγάλος οργανισμός, με τρομερό κοινό και είμαι σίγουρος πως έχει τα χρήματα για να φέρει καλούς παίκτες. Αλλά, από την άλλη αυτό είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι μου. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να κάνω το καλύτερο».

Τέλος, ο έμπειρος γκαρντ σύγκρινε την παρουσία του στη Χάποελ με αυτή σε Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα, στο παρελθόν: «Αναφορικά με τον κόσμο, θα έλεγα ότι είναι κοντά. Έχω παίξει με 25.000 κόσμο σε ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και αυτή είναι η διαφορά. Αλλά, οι φίλαθλοι της Χάποελ είναι φοβεροί και είναι εκεί σε κάθε παιχνίδι. Εκτός παρκέ, σε θέματα οργάνωσης η Χάποελ είναι καλύτερη τόσο από τον Παναθηναϊκό, όσο και από τον Ερυθρό Αστέρα».