Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα σε δηλώσεις του κατέστησε σαφές ότι το ισπανικό διαβατήριο που απέκτησε ο Λορέντζο Μπράουν δεν εμποδίζει τους νεαρούς Ισπανούς παίκτες.

Εδώ και λίγες ώρες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στην Ομοσπονδία του ισπανικού μπάσκετ, καθώς προκάλεσε αντιδράσεις το γεγονός ότι ο νυν παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λορέντζο Μπράουν έλαβε το ισπανικό διαβατήριο. Μάλιστα, η ένωση παικτών της χώρας στάθηκε εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης άμεσα.

Έτσι, ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα καλέστηκε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, επισημαίνοντας πως δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα σχετικά με τους ομογενείς αθλητές. Επεκτάθηκε επί τους θέματος, υπογραμμίζοντας πως η Ομοσπονδία έχει δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια πολλοί έχουν κάνει ντεμπούτο με τις Εθνικές Ομάδες. Αυτή η Ομοσπονδία δίνει ευκαιρίες στους νέους. Η πολιτογράφηση του Μπράουν δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν. Εάν υπάρχει ένας παίκτης με τόσο έντονο ενδιαφέρον για να αγωνιστεί είναι δύσκολο να αφήσεις την περίπτωσή του».