Ο Ιταλός γκαρντ-φόργουορντ γύρισε πέρσι στην ομάδα που ξεκίνησε την τεράστια καριέρα του και στην δεύτερη χρονιά έπειτα από την επιστροφή του, αναδείχθηκε αρχηγός της νέας εκστρατείας της Βίρτους.

Η Βίρτους Μπολόνια επανέφερε την χαμένη της αίγλη, δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει όσα χάθηκαν στο πέρασμα των ετών και διαθέτει πολλά όπλα για να πετύχει τους στόχους της. Άλλωστε, μιλάμε για τους εν ενεργεία πρωταθλητές Ιταλίας, που θεωρούνται μαζί με την Παρτίζαν τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup.

Στη παρουσίαση της ομάδας ο ιδιοκτήτης της Βίρτους Μπολόνια, Μάσιμο Ζανέτι ανακοίνωσε πως καθήκοντα αρχηγού θα αναλάβει ο Μάρκο Μπελινέλι ενώ τόνισε το γεγονός πως, εσχάτως, σε ελάχιστο χρόνο η ιταλική ομάδα έχει πετύχει πολλά.

Από την πλευρά του ο Μπελινέλι, παίκτης με πολλά και καλά χρόνια παρουσίας στο NBA, διευκρίνισε: «Εχουμε κάνει καλή δουλειά. Είμαστε ένα καλό σύνολο με πολλά όπλα στην φαρέτρα μας. Στόχος μας είναι η νίκη. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στον οργανισμό. Δε περίμενα να είμαστε τόσο κυρίαρχοι στα περσινά play-offs του πρωταθλήματος. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση».