Ο Δημήτρης Ιτούδης σε δηλώσεις του έκανε λόγο πως ο Σκότι Γουίλμπεκιν είναι κοντά στην Φενέρμπαχτσε και τόνισε επίσης πως ο Ναντο Ντε Κολό θέλει να παραμείνει στην ομάδα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι το κεντρικό πρόσωπο των ημερών στην Τουρκία. Ως ο νέος προπονητής της Φενέρμπαχτσε μονοπωλεί το ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι με αυτόν στον τιμόνι γίνεται μια νέα αρχή. Στη νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι του τουρκικής ομάδας και στην εκπομπή 40+, ο Έλληνας κόουτς ανέλυσε σε τρία τέταρτα όλα όσα έχουν συμβεί από την ημέρα της πρότασης που του έγινε ν’ αναλάβει ως σήμερα.

Αφού πρώτα έκανε μια αναδρομή στην πορεία της ζωής του, εστίασε στις σχέσεις που έφτιαξε, ευχαρίστησε τους προκατόχους του για το έργο που άφησαν πίσω και τη διοίκηση που τον επέλεξε να ηγηθεί στην επόμενη ημέρα, δεν απέφυγε ν’ απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούν τα μεταγραφικά. Τα ονόματα που απασχολούσαν ήταν αυτά του Γιαν Βέσελι, του Νάντο ντε Κολό και του Σκότι Γουίλμπεκιν. Ο ίδιος ζήτησε υπομονή και όχι πανικό.

“Μίλησα με τον Γιαν. Ήθελε αλλαγή περιβάλλοντος, ήταν οικογενειακή απόφαση και πρέπει να τη σεβαστούμε”, ανέφερε αρχικά για τον Βέσελι που έχει κλείσει στην Μπαρτσελόνα.

Στη συνέχεια μπήκε στην ουσία των άλλων ανοικτών ζητημάτων που απασχολούν τη Φενέρμπαχτσε: “Έχω βομβαρδιστεί με πληροφορίες από την ημέρα που έφτασα: ποιος έρχεται, ποιος φεύγει. Είμαστε πολύ κοντά στον Γουίλμπεκιν. Ομοίως οι συζητήσεις με τον Νάντο συνεχίζονται, θέλει να μείνει επίσης. Ανακοινώσαμε τον Μελίχ, τον Μότλεϊ, τον Γκεγίκ. Ζητώ από τους οπαδούς να κάνουν υπομονή, να μην πανικοβάλλονται.

Αυτή τη στιγμή ερευνούμε ποιοι είναι διαθέσιμοι, ποιοι μπορούν ν’ αγοραστούν και ποιοι μπορούν να δημιουργήσουν χημεία. Προσπαθούμε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι ψάχνουμε παίκτες που να πεινούν για να φορέσουν τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε και να πετύχουν εδώ. Αυτό είναι το σημαντικό. Η βάση των Τούρκων παικτών είναι πολύ καλή, αλλά θα συνεχίσουμε να ερευνούμε γιατί ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες”.