Ο Λουίς Κασιμίρο μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο μίλησε ο Λουίς Κασιμίρο. Ο πρώην προπονητής του Προμηθέα, παραχώρησε δηλώσεις στην ισπανική ιστοσελίδα «noticiasdealava» για τον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος έχει ακουστεί και για την Μπασκόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα ξεχώριζα το νεαρό της ηλικίας του, την επιθυμία για μάθηση και τη φιλοδοξία του. Είναι παίκτης που πρέπει να παίζει, με μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα και έχει ριμπάουντ.

«Είναι ικανός να παίζει απευθείας μπλοκ, αν και όχι ακόμα με πολύ καλό διάβασμα στο παιχνίδι γιατί είναι πολύ νέος. Ήθελε πολύ να μάθει και ήταν πρόθυμος να μάθει, σαν σφουγγάρι . Ό,τι του έλεγες θα προσπαθούσε να το μάθει. Πριν από δύο σεζόν ήταν ένας παίκτης που χρειαζόταν βοήθεια, αλλά τα πάει πολύ καλά τώρα. Στην εποχή του επρόκειτο να τον υπογράψουμε στην Μπέτις, αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν φτάσαμε σε οικονομικό επίπεδο σε συμφωνία και δεν ταίριαζε με την Μπέτις για τη σύνθεση της ομάδας. Έχει αρκετό ταλέντο για να παίξει στην ACB League

Είναι “3άρι”, αλλά και “2,”. Αν μπορεί να παίξει στο “4”; Ναι μπορεί. Ο τύπος είναι μακρύς, με καλό άνοιγμα χεριών, είναι καλός στα ριμπάουντ και έχει πολύ καλό σουτ από απόσταση, όπως όλα τα σύγχρονα “4’αρια” σήμερα. Μπορεί να παίξει εκεί, αλλά θα έλεγα ότι είναι ένα τριάρι.

Είναι ένα πολύ ευγενικό και συναισθηματικό παιδί. Αυτό που του λες το κάνει και σου δίνει αυτό που χρειάζεσαι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτό που βρήκα στην Ελλάδα, από άποψη εργασιακής ηθικής, τεχνικής εκπαίδευσης, στάσης και φιλοσοφίας είναι πολύ πίσω μας. Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι υπόλοιπες ομάδες δεν λειτουργούν τόσο αυστηρά όσο εμείς εδώ στο πρωτάθλημά μας».