Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Ρόζα Ράντομ για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς διότι είχαμε δεχτεί πολύ πίεση με τα περασμένα αποτελέσματα. Στην αρχή τα παιδιά το προσπάθησαν αλλά λόγω πιστεύω όλης αυτής τη πίεσης δίστασαν. Από την άλλη είχαμε απέναντι και μια ομάδα πολύ καλή που το πάλεψε ως το τέλος και κυρίως έβαλαν όλα τα καλάθια που πολλά από αυτά ήταν και πολύ δύσκολα. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες, είπαμε ότι πρέπει να γίνουμε πιο μαχητικοί. Χρειάστηκε να αλλάξουμε την άμυνά μας 3-4 φορές στο παιχνίδι αλλά τελικά τα καταφέραμε και αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει πολύ”.

Σχετικά με το ότι είναι το τρίτο εντός έδρας παιχνίδι όπου η ΑΕΚ αργεί να βρει “ρυθμό” και τι πρέπει να αλλάξει γι’ αυτό: “Αυτό διαφέρει ανάλογα πως το ερμηνεύει κανείς. Σήμερα θεωρητικά ήμασταν αρκετά διστακτικοί στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης τις τελευταίες μέρες προσθέσαμε μια άμυνα που ενώ έβγαινε ωραία πάνω στην μπάλα αφήσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ να περάσουν. Μετά δοκιμάσαμε άλλα πράγματα και θεωρώ ότι δεν είχαμε πρόβλημα. Αν στο τέλος δεν είχαμε το πρόβλημα με τα ριμπάουντ θα είχαμε κερδίσει από την κανονική περίοδο”.

Σχετικά με το αν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για τον Σι ο οποίος δεν συμμετέχει πολύ τελευταία: “Όχι για κανέναν δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, αλλά δεν μπορείς να παίζεις με 12 παίκτες  στα περισσότερα παιχνίδια ειδικά με αυτή την πίεση. Χρειαζόμασταν περισσότερη εμπειρία και θεώρησα ότι πρέπει να κλείσω λίγο το ρόστερ”.

Για το αν ο Μάνι Χάρις που άργησε να ενσωματωθεί στην ομάδα έχει βοηθήσει ή όχι: “Όταν έρχεται ένας νέος παίκτης σε μια ομάδα πάντα την  “τρενάρει” λίγο και αυτό θα γινόταν με όποιον παίκτη και να ερχόταν. Με τον Χάρις συνέβησαν πολλά που τα ξέρετε, αλλά έχει την ικανότητα και προσαρμόζεται. Στο παιχνίδι τον άφησα πολύ ώρα και στην αρχή ήταν κακός αλλά μετά μας βοήθησε ιδιαίτερα ειδικά στα ριμπάουντ (13). Βέβαια αυτό είναι και κάτι που το έχει ως προσόν και είναι ο βασικότερος λόγος που παρέμεινε μέσα. Χρειάζεται ακόμα χρόνο και εκείνος αλλά και οι γύρω του, πρέπει να βρουν τη χημεία τους”.