Ο Ανδρέας Πιστιόλης παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την παρουσία στην Γαλατασαράι, αλλά και για τη μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε.

Οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή στη Fanatik:

«Γνωρίζω πολύ καλά τον ανταγωνισμό Φενέρμπαχτσε-Γαλατάσαραϊ. Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού. Αυτοί οι αγώνες μερικές φορές μπορεί να είναι τρελοί. Είχα εμπειρία σε αυτό. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για μένα, αλλά ως κάποιος που έχω βιώσει ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια, είμαι πολύ συνηθισμένος σε αυτού του είδους την ατμόσφαιρα».

Από την πρώτη μέρα των προπονήσεων, προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε για τον αγώνα ψυχικά παρά τεχνικά και τακτικά. Έπρεπε να παλέψουμε, να συγκεντρωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους αρνητικές συνθήκες που θα συναντούσαμε. Αν και το κάνουμε αυτό πριν από όλους τους αγώνες στο μυαλό μας στείλαμε το μήνυμα “Πάμε σε πόλεμο, θέλουμε να κερδίσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή”. Προσπαθήσαμε να το χαράξουμε στη μνήμη των παικτών. Δεν είχαμε άλλη σκέψη αλλά να κερδίσουμε.

Ξέραμε ότι στο γήπεδο θα γίνει μεγάλος αγώνας λόγω της φύσης του ντέρμπι. Κάναμε αυτό, που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Προετοιμαστήκαμε για τη μάχη, συγκεντρωθήκαμε και νικήσαμε. Όταν μείναμε πίσω στο σκορ και τον αγώνα αντιδράσαμε γρήγορα και προσαρμοστήκαμε. Έτσι μαζί με τους παίκτες μου, βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε».

Ας περάσουμε στη μεταγραφή σου στη Γαλατάσαραϊ. Πώς ένιωσες όταν ήρθε η πρώτη προσφορά;

«Δουλεύω ως βοηθός προπονητή για περισσότερα από 15 χρόνια. Για να είμαι ειλικρινής, τα τελευταία χρόνια ένιωθα έτοιμος για πρώτος προπονητής και περίμενα μια πρόταση. Όταν έλαβα την πρόταση, ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Δέχτηκα αυτήν την προσφορά χωρίς κανένα δισταγμό. Μετά την πρόταση της μεταγραφής μου ήμουν πολύ χαρούμενος. Τελείωσε σε 1-1,5 μέρα.

Εργάστηκα στην Μπάνβιτ στην Τουρκία πριν ένα χρόνο. Είναι μια χώρα που αγαπώ πολύ. Μου αρέσει να ζω εδώ. Εξάλλου, η Γαλατασαράι είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Είναι ένα μέρος με μεγάλες δυνατότητες και εκατομμύρια οπαδούς. Έχω και στενές φιλίες με κάποιους από τους ανθρώπους εδώ, έχω καλές σχέσεις και ήταν εγγύηση ότι θα είχα ένα καλό εργασιακό περιβάλλον».