Ο Άρης κατέληξε σε συμφωνία με τις υπόλοιπες ομάδες και έτσι, οι 12 σύλλογοι της Basket League προχωρούν ενωμένοι για κεντρική διαχείριση.

Σάρκα και οστά παίρνει το πρότζεκ του ΕΣΑΚΕ και του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου για την κεντρική διαχείριση της Basket League!

Οι όποιες αντιρρήσεις υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες από την μεριά του Άρη κάμφθηκαν και οι 12 ομάδες προχωρούν ενωμένες, για να ολοκληρώσουν το μεγάλο deal με την ΕΡΤ, το οποίο θα προσφέρει σπουδαίες προοπτικές στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Ύστερα από σχεδόν μια 20ετία οι ομάδες έβαλαν το καλό του πρωταθλήματος πάνω από όλα και έφτασαν σε μια συμφωνία για κεντρική διαχείρηση, που σηματοδοτεί την έναρξη νέας εποχής στο ελληνικό μπάσκετ.

Πλέον, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, θα διαπραγματευτεί με την δημόσια τηλεόραση τις τελευταίες λεπτομέρειες, προτού «πέσουν» οι υπογραφές.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που «θα προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στις ΚΑΕ, στους παίκτες, στους προπονητές, στους ιδιοκτήτες τους για να σχεδιάσουν το μέλλον».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Στην σημερινή (5/10) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ οι 12 ΚΑΕ της Basket League (ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής, Ιωνικός Hellenic Coin, Κολοσσός H Hotels, Λάρισα, Λαύριο Megabolt, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Προμηθέας και Χαρίλαος Τρικούπης) αποδέχθηκαν κατ’ αρχήν την πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων τους στο Πρωτάθλημα και εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο, κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την δημόσια τηλεόραση για τους όρους της τελικής συμφωνίας.

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια όλες οι ομάδες συνεργάστηκαν σε κλίμα ενότητας, έβαλαν πάνω από όλα το καλό του Πρωταθλήματος και πέτυχαν την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πρωταθλήματος.

Η επικείμενη συμφωνία με την ΕΡΤ θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού των ΚΑΕ και της αναβάθμισης συνολικά του Πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος είναι πως η νέα συμφωνία με την ΕΡΤ θα είναι μακράς πνοής και σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας θα προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια στις ΚΑΕ, στους παίκτες, στους προπονητές, στους ιδιοκτήτες τους για να σχεδιάσουν το μέλλον.