Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα το μεσημέρι της Δευτέρας και έδωσε το στίγμα του για τη νέα προσπάθεια της ομάδας, εστιάζοντας στη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του.

Ο Λιθουανός κόουτς κατά την παρουσίασή το ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα νικήτρια. Έχω πολλά να κερδίσω δουλεύοντας εδώ. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό σε άμυνα και επίθεση.

Η πίεση πρέπει να έρθει από μέσα. Είμαι πολύ απαιτητικός στη δουλειά μου και πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Θέλω να ξεκινήσω. Θα έχουμε ευκαιρία να συνεργαστούμε με πολύ καλούς παίκτες στην Μπαρτσελόνα.

Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πολύ για το μέλλον. Πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και να δουλέψουμε γι αυτό. Η καθημερινή δουλειά είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Την περασμένη εβδομάδα μίλησα με όλα τα μέλη του προπονητικού σταφ και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα όσο μπορούμε. Πρέπει να πάμε σιγά σιγά. Κάθε αγώνας της Μπαρτσελόνα θα είναι τελικός από εδώ και πέρα. Η πρόκληση θα είναι μεγάλη».

Σε ερώτηση για τον Πάου Γκασόλ τόνισε: «Όλοι ξέρετε την αγάπη που έχω για τον Πάου Γκασόλ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Έχουν βγει πολλά ονόματα, αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα».

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Χρειαζόμουν να αποκτήσω εμπειρίες μέχρι να κάνω αυτό το βήμα».

Αναφερόμενος στο πλάνο της νέας σεζόν εξήγησε: «Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύστημα στο οποίο οι παίκτες θα νιώθουν άνετα. Είμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο για να βρούμε τον τρόπο που θα παίζουμε τη νέα σεζόν».

Όσο για τη σχέση του με τους παίκτες τόνισε: «Προσπαθώ να είμαι πάντα άμεσος με τους παίκτες και με όσους συνεργάζομαι. Θα απαιτώ πράγματα, όπως πάντα. Απλώς πρέπει να δείτε τι έχω κάνει στο Κάουνας για να καταλάβετε».