Τον αποκλεισμό από τους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος βιώνει η Ζαλγκίρις μετά από σχεδόν 30 χρόνια και ουσιαστικά το 1993 όταν ιδρύθηκε η λίγκα.

Η Λιετκαμπέλις πέταξε εκτός τελικών την Ζαλγκίρις, όμως κάποιοι παίκτες της φαίνεται πως δεν το πήραν… κατάκαρδα. Και φαίνεται πως θα το πληρώσουν.

Μέσα από βίντεο που διαδόθηκαν στα social media διακρίνονται παίκτες της Ζαλγκίρις να βρίσκονται σε κλαμπ μετά τον αποκλεισμό. Η ομάδα των ενεργών οπαδών της Ζαλγκίρις “Green White Boys” μοιράστηκε ένα βίντεο, όπου φαίνεται ο Ταζ Ουέμπστερ να περπατά στο νυχτερινό κέντρο.

Αντιδρώντας σε αυτή την κατάσταση, η Ζαλγκίρις Κάουνας δημοσίευσε επίσημη δήλωση στο Facebook.

«Η Ζαλγκίρις λυπάται που ενώ η ομάδα και οι οπαδοί της διανύουν την πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία της ανεξάρτητης Λιθουανίας, οι ενέργειες ορισμένων μελών της ομάδας δεν ανταποκρίνονται στη θέση και τις αξίες του συλλόγου.

Ο σύλλογος δεν ανέχεται τέτοια συμπεριφορά και εξηγεί την κατάσταση. Αν και η πλειοψηφία των μελών της ομάδας επέστρεψαν στο σπίτι τους, η συμπεριφορά αρκετών παικτών δεν ήταν σύμφωνη με τις αξίες του συλλόγου, επομένως οι παίκτες θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες της ομάδας».