Κανονικά θα συμμετάσχει στο νέο FIBA Europe Cup η ομάδα του Άρη, παρά τις όποιες σκέψεις έγιναν για πιθανή αποχώρησή του.

Οι «κιτρινόμαυροι» τοποθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στα προκριματικά της διοργάνωσης και για να βρεθούν στους ομίλους θα πρέπει να περάσουν από τρεις αντιπάλους. Τελικώς οι ιθύνοντες της ομάδας αποφάσισαν η ομάδα να πάρει μέρος στα προκριματικά και να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (14/7) στις 12:30 ώρα Ελλάδας (δείτε ΕΔΩ την κλήρωση) και ο Άρης θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο, αλλά και τους επόμενους μέχρι την κανονική διάρκεια. Τα προκριματικά θα διεξαχθούν 27-30 Σεπτεμβρίου.

Ετοιμάζει τον φάκελο για την ΕΕΑ

Παράλληλα ο Άρης ετοιμάζει τον φάκελο του για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να εξασφαλίσει και εκεί την προβλεπόμενη άδεια. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας όλων των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα, όπως συνέβη στην περσινή σεζόν, όπου κατά τη διάρκειά της ελλόχευε ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε, αφού το νομικό τμήμα της ΚΑΕ τακτοποίησε το συγκεκριμένο ζήτημα.