Ο Μαρκ Γκασόλ σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως δεν θα συνεχίσει στη Χιρόνα, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά σε σχέση με το μέλλον του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν θα ξεκινήσω τη σεζόν. Μου κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι περίμενα να πάρω την απόφαση. Είναι μια πιο περίπλοκη απόφαση από ό,τι περίμενα. Κανονικά τα βλέπεις όλα πολύ αντικειμενικά, προσπαθείς να τα βάλεις όλα στον χώρο σου. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον έχεις μπροστά σου, δεν είναι τόσο απλό. Οπότε νομίζω ότι το έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να μην ξεκινήσουμε τη σεζόν. Να μην ξεκινήσω από τη Χιρόνα και μετά βλέπουμε. Θα έρθει ένας άλλος παίκτης στη ρακέτα. Και με αυτόν τον παίκτη θεωρούμε την ομάδα κλειστή.

Στο τέλος της περασμένης σεζόν χρειαζόμουν χρόνο για ένα σωματικό πρόβλημα. Αλλά έπαιξα μέχρι το τέλος. Ήταν λίγο ασυνείδητο και ανεύθυνο από την πλευρά μου, αλλά ένιωσα ότι η ομάδα το χρειαζόταν και πιέστηκα. Τώρα δεν είναι πλέον η ώρα για αυτό. Τώρα είναι άλλος τύπος χρόνου και άλλου είδους απόφαση. Της αποδοχής της πραγματικότητας και της σκέψης για το μέλλον, που είναι αυτό που με αγγίζει. Τότε πρέπει να πάρεις μια απόφαση που δεν είναι εύκολο να πάρεις. Ότι έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο, πρώτα σε μένα και μετά σε όλους γύρω σου. Και δεν είναι τόσο εύκολο όσο αναμενόταν, πραγματικά. Ζητώ επίσης συγγνώμη από τους ανθρώπους που εκκρεμούν, γιατί ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις και να το δεχτείς. Και αυτό πρέπει να είναι πολύ πιο ξεκάθαρο. Αλλά πιστέψτε με, είναι κάτι που υπάρχει μέσα μου κάθε μέρα και αυτό που σκέφτομαι ανά πάσα στιγμή».