Ο Μίλαν Γκούροβιτς σε δηλώσεις του ανέφερε πως είχε μετανιώσει πάρα πολύ το γεγονός πως το 2000, ενώ είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς, την αρνήθηκε.

Ως μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του χαρακτήρισε ο Μίλαν Γκούροβιτς την απόφαση να μην πάει στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (καταλήγοντας τότε στην ΑΕΚ όπου έμεινε για λίγους μήνες) το 2000.
«Έκανα λάθη στη ζωή μου. Μεγάλο ρόλο παίζει και ο μάνατζερ, που πρέπει να σου πει την αλήθεια όταν πρέπει να υπογράψεις. Μετά από δύο χρόνια στην Μπαρτσελόνα, μιλάω για το 2000, ο Ζέλικο με κάλεσε να πάω στον Παναθηναϊκό. Τότε το λάθος δεν ήταν του ατζέντη μου, αλλά δικό μου. Μου πρόσφεραν ένα μεγάλο συμβόλαιο για να παίξω μαζί με τον Μποντιρόγκα, αλλά απέρριψα την πρόταση. Πιστεύω πως ήμουν ο μόνος που είχε απορρίψει τότε τον Ομπράντοβιτς», δήλωσε σε podcast στη Σερβία ο άλλοτε σπουδαίος φόργουορντ, πλέον 47 ετών.

«Τότε ήμουν 25, ήμουν νευριασμένος που δεν είχα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ζέλικο είχε πάρει μια απόφαση, που πιστεύω πως δεν ήταν δική του, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Πιστεύω πως είχα θέση στην ομάδα. Ήμουν απογοητευμένος και απέρριψα την πρόταση τότε. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και το έχω μετανιώσει. Αργότερα μιλήσαμε και του ζήτησα συγνώμη. Του εξήγησα πως ήταν δικό μου λάθος, γιατί θα ήταν τιμή να παίξω γι’ αυτόν. Μου απάντησε ‘Μίλαν, όλοι κάνουμε λάθη. Κι εγώ επίσης’. Έκανα 2-3 σημαντικά λάθη στην καριέρα μου, αλλά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα», πρόσθεσε.
Ο Γκούροβιτς, που άρχισε την καριέρα του στο Περιστέρι και αγωνιζόταν ως Έλληνας, κατέκτησε με τη Σερβία το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002 και το Ευρωπαϊκό του 2001.