Ο Λούκα Μπεράλντι, GM της Βίρτους, μίλησε στο «radio108web» για τη νέα σεζόν, επικρίνοντας την απόφαση για τη διαφορετική χωρητικότητα σε κάθε γήπεδο και τονίζοντας πως αν υπήρχε κόσμος στις εξέδρες, η Βίρτους Μπολόνια θα ήταν στην Euroleague,

Αναλυτικά οι δηλώσεις του GM της ιταλικής ομάδας:

«Υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα μπορούσαν να υποφέρουν από την οικονομική κρίση και δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Έχουμε μέσα ενημέρωσης που συνεχίζουν να μας δείχνουν τους κινδύνους της πανδημίας, αλλά έχουμε την ευκαιρία να αποστασιοποιηθούμε, να ξεπεράσουμε όλο αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε άλλες χώρες υπάρχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά ανοίγματος στα γήπεδα.

Συνεχίζουμε να προτείνουμε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ενισχυμένο “πάσο” για αθλητικές αίθουσες, δηλαδή για όσους έχουν τελειώσει τον κύκλο εμβολιασμού ή για εκείνους που είχαν Covid-19. Η εκκίνηση από το 35% δεν είναι εφικτή και λυπάμαι που μιλάω μόνο εγώ. Δεν έχω ακούσει τίποτα από τους συναδέλφους μου και επανέλαβα τις σκέψεις μου στη συνέλευση.

Δηλαδή, εάν αποφασίσετε να ξεκινήσετε, ξεκινήστε και δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για απεργία ή άλλα πράγματα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε τους λόγους μας, χωρίς να πάμε στη σύγκρουση. Δεν πρόκειται για συνδικαλιστική διαπραγμάτευση, αλλά είναι διαπραγμάτευση για ανθρώπους, δεν είναι ότι αν κάποιος είναι από τη Φορτιτούτο ή ένας από τη Βίρτους πρέπει να συγκρουστούν. Στο γήπεδο παλεύεις, όχι έξω.

Έχω μια ομάδα που κοστίζει και δίνει μια παράσταση, θα μπορούσα εύκολα να παίξω χωρίς να το σκεφτώ, αλλά δεν επιβιώνουμε τόσο για την τηλεόραση, όσο για τους ανθρώπους που έρχονται να μας δουν. Η Λίγκα έκανε μια σωστή επιλογή και επικράτησε η κοινή λογική για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τότε θα το ξανασκεφτούμε κοντά στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Η Βίρτους λέει ότι χωρίς οπαδούς δεν μπορείς να επιβιώσεις. Αν είχαμε κοινό κόντρα στην Καζάν θα ήμασταν τώρα στην Ευρωλίγκα».