Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη SUNEL Arena με 90-64 επί της ΑΕΚ Betsson και έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά, παίρνοντας το εισιτήριο για τους τελικούς της Stoiximan GBL.
Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά με την ΑΕΚ Betsson, επικρατώντας με 90-64 στη SUNEL Arena, για να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς της Stoiximan GBL.
Εκεί, την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα περιμένει ο Παναθηναϊκός AKTOR, ο οποίος απέκλεισε τον Προμηθέα Πάτρας, επίσης με 2-0.
Ο Σάσα Βεζένκοβ με ένα εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο έδωσε την ώθηση στους ερυθρόλευκους, ενώ ο Πίτερς έδινε λύσεις όπου χρειαζόταν, κυρίως μέσα από το περιφερειακό σουτ.
Χάντερ Χέιλ και Ρέιτζον Τάκερ ξεχώρισαν επιθετικά για την ΑΕΚ, ωστόσο δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, με τον Βεζένκοβ να ξεκινά “καυτός” με 3/3 τρίποντα. Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία της ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά και έχτισαν διψήφια διαφορά. Η είσοδος του Χέιλ έδωσε νέα πνοή στην Ένωση, που ροκάνισε την διαφορά, ωστόσο η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε απαντήσεις από την περιφέρεια. Το καλάθι του Χέιλ λίγο πριν την εκπνοή, έφερε την ΑΕΚ στο -8 (19-27 στο 10′). Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Σάκοτα περιόρισε τους ερυθρόλευκους, ο Χέιλ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και οι κιτρινόμαυροι έφτασαν σε απόσταση ενός σουτ στην ανάπαυλα (39-42).
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα μικρό σερί, ανεβάζοντας την διαφορά γρήγορα σε διψήφια επίπεδα εκ νέου. Η ΑΕΚ κόλλησε επιθετικά, αδυνατώντας να βρει λύσεις και το μομέντουμ σε εκείνο το σημείο έγινε ερυθρόλευκο. Το επιμέρους της περιόδου ήταν 20-11 υπέρ των Πειραιωτών και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +13 (50-63).
Ο Πίτερς εκτελούσε όπου χρειαζόταν από την περιφέρεια, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να μην έχει λύσεις επιθετικά και κάπως έτσι η διαφορά ανέβηκε στις παρυφές των 20 πόντων. Το παιχνίδι είχε κριθεί στα τελευταία λεπτά και ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Για την τρίτη θέση με τον Προμηθέα θα αγωνιστεί η Ένωση.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρπάνος, Θεονάς, Μαρινάκης
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-27, 39-42, 50-63, 64-90