Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης… πάτησαν ξανά παρκέ, μίλησαν για την φετινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού και σχολίασαν το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Οι δύο θρύλοι του «τριφυλλιού» μίλησαν στην κάμερα του ΟΠΑΠ και ο Αλβέρτης τόνισε σε πρώτη φάση:

«Είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους και ειδικά για εμάς που καλούμαστε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που θα μπορέσουμε την κρατήσουμε, με βάση τις οικονομικές της δυνατότητες. Δυστυχώς είναι μία δύσκολη περίοδος για όλα τα θέματα, κοινωνικά και αθλητικά. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει».

Επιπρόσθετα, ο παλαίμαχος άσος σχολίασε: «Είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε πάντα πρωταγωνιστές. Από την άλλη πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Η ομάδα αποτελείται από πολλά νέα πρόσωπα και χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (9/10), ανέφερε: «Κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει την ιδιαιτερότητά του. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει. Είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, το δεύτερο για την Ευρωλίγκα. Πάντα υπάρχει πίεση και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε».

Από την πλευρά του, ο Διαμαντίδης πήρε την μπάλα και τόνισε: «Αυτή η ομάδα μου έχει προσφέρει πολλά και το θεώρησα καθήκον να είμαι ένας από αυτούς που θα βάλουν ένα χέρι βοήθειας για να κρατήσουν την ομάδα σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να παλεύει 100% και να βγάζει υγεία. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί γι’αυτό».

Για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες, τόνισε: «Είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς, ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Μας λείπει, αλλά πάνω απ’όλα πλέον είναι η υγεία. Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να τους δούμε ξανά στο γήπεδο».

Τέλος, σχετικά με το αν έχει σκεφτεί να μπει στο παρκέ και να βοηθήσει ως παίκτης, σημείωσε χαμογελαστός: «Δεν το έχω σκεφτεί! Η σκέψη μου αφορά στο να βοηθήσουμε την ομάδα και τα παιδιά, για να παρουσιάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο».