Μπορεί επίσημα ο Γιάννης Καστρίτης να ανανέωσε την Τετάρτη (29/6) στον Άρη, ωστόσο η δουλειά και ο έλεγχος της μεταγραφικής αγοράς έχει αρχίσει εδώ και καιρό.

Με δεδομένο το ότι οι Όμηρος Νετζήπογλου, Σταύρος Σχίζας και Γιάννης Σιδηροηλίας έχουν συμβόλαιο με την ομάδα και θα βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας και τη νέα σεζόν, ο Έλληνας τεχνικός αναζητεί τους υπόλοιπους Έλληνες που θα τους πλαισιώσουν.

Στα ραντάρ του 40χρονου προπονητή βρίσκονται για τις θέσεις των γκαρντ οι Κώστας Παπαδάκης και Βασίλης Τολιόπουλος, οι οποίοι έχουν προταθεί και οι περιπτώσεις τους εξετάζονται. Ο πρώτος είχε μια καλή χρονιά με τον Ηρακλή (7π., 3,3ασ., 3ριμπ.) με αρκετά ωστόσο σκαμπανεβάσματα, όπως το ίδιο ισχύει και με τον δεύτερο με τον ΠΑΟΚ (6,3, 2ασ., 1,8ριμπ.).

Ωστόσο,ο κόουτς του Άρη θα συζητήσει και με τον Στέλιο Πουλιανίτη, ο οποίος αγωνίζεται στις ίδιες θέσεις με τους προαναφερθέντες και είχε μια αποδοτική σεζόν με τους “κιτρινόμαυρους”.

Επαφές γίνονται και με παίκτες για τη φροντ-λάιν της ομάδας, με τον Γιάννη Καστρίτη να θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες παίκτες και στη συνέχεια να κοιτάξει την αμερικανική αγορά, όπου και φέτος θα κινηθεί ως επί το πλείστον σε νεαρούς παίκτες από τις ΗΠΑ.