Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κόσμο να δει από κοντά τον νέο Παναθηναϊκό και το τι χτίζεται στην ομάδα, παρουσίασε το 5ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο Εργκίν Αταμάν.
Ο Τούρκος τεχνικός των «πρασίνων», αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός πως για πρώτη φορά θα είναι οικοδεσπότης σε αυτό το μεγάλο φιλικό τουρνουά, καθώς παλαιότερα είχε συμμετάσχει αρκετές φορές με την Εφές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:
Για το γεγονός πως φέτος θα είναι οικοδεσπότης στο τουρνουά: «Είναι κάτι διαφορετικό για μένα, έχω διαφορετικά συναισθήματα καθώς τα προηγούμενα χρόνια ερχόμουν ως φιλοξενούμενος με σεβασμό πάντα στον Παύλο Γιαννακόπουλο και στην οικογένειά του. Για όσα είχε πετύχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Έφερε πολλούς μεγάλους παίκτες, προπονητές, που κατέκτησαν πολλά τρόπαια στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Τώρα είναι διαφορετικό γιατί είμαι ο προπονητής αυτής της μεγάλης ομάδας. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό τουρνουά για όλους τους φιλάθλους καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την ομάδα που “χτίζουμε” για πρώτη φορά και να δουν και τα μεγάλα αστέρια που θα παίξουν στην Euroleague. Να ευχηθώ σε όλους ένα καλό τουρνουά χωρίς τραυματισμούς και μετά απ’ αυτό όλες οι ομάδες να είναι έτοιμες για μια καλή σεζόν».
Για το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά και ενώ οι παίκτες σας δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη καλά στις ομάδες μετά το Μουντομπάσκετ: «Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε στη Ρόδο, ήταν το πρώτο ματς μετά την επιστροφή πέντε παικτών από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα πήγαμε αρκετά κακά στην επίθεση. Στο δεύτερο πήγαμε καλύτερα. Μετά από μια εβδομάδα που δουλέψαμε όλοι μαζί, με μόνη εξαίρεση τον Βιλντόσα που είναι ακόμα τραυματίας και δεν θα παίξει στο τουρνουά, μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική στο παιχνίδι μας και να δούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είμαστε νέα ομάδα αλλά ξέρουμε πως δεν έχουμε πολύ χρόνο επειδή η Euroleague ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και αυτό του τουρνουά θα μας δείξει που βρισκόμαστε».