Ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, στάθηκε στην επιλογή της τουρκικής κυβέρνησης να μην αναβάλλει τις αθλητικές δραστηριότητες της χώρας, μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Μπούρσασπορ.

Σε δεύτερη… μοίρα περνάει ο αθλητισμός, εξαιτίας του κινδύνου που υπάρχει από την έξαρση του κορωνοϊού παγκοσμίως, όπως τόνισε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη της Αναντολού Εφές επί της Μπούρσασπορ, με τον έμπειρο κόουτς να εκλιπαρεί την τουρκική κυβέρνηση να ανακοινώσει την αναβολή όλων των διοργανώσεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

«Είναι δύσκολο να παίζεις υπό αυτές τις συνθήκες. Κανείς από τους αθλητές μου δεν είναι έτοιμος ψυχολογικά για να παίξει, λόγω της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως. Παρ’ όλα αυτά, συγχαίρω τους παίκτες και των δύο ομάδων για τον επαγγελματισμό που έδειξαν στο παρκέ. Ελπίζω, οι θεσμοί μας να πάρουν την απόφαση και να προχωρήσουν σε αναβολή, λαμβάνοντας υπόψιν τους την υγεία των αθλητών και το αγωνιστικό πνεύμα του Fairplay.

Ως ο προπονητής της πρωτοπόρου του τουρκικού πρωταθλήματος και πρωτοπόρου της Ευρωλίγκας θα ήθελα να τονίσω πως αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει να ξεπεραστεί η πανδημία που απειλεί τη χώρα μας και την ανθρωπότητα και όχι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και νομίζω ότι αυτό θα το καταφέρουμε τη βοήθεια της κυβερνητικής ηγεσίας!».