Αρνητική ιστορία θα γράψει η φετινή Basket League καθώς τέσσερις ομάδες θα ξεκινήσουν τη σεζόν υπό του μηδενός, δείχνοντας τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ.

Μπορεί ό,τι και να συμβαίνει πλέον στον ελληνικό αθλητισμό να μην μας εκπλήσσει, ωστόσο δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι τέσσερις ομάδες της Stoiximan Basket League θα ξεκινήσουν με μείον.

Η έλλειψη χρημάτων, η αναξιοπιστία κι όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που ταλανίζουν το μπάσκετ της χώρας μας έφεραν ένα νέο αρνητικό ρεκόρ με την έναρξη της νέας σεζόν.

Να θυμίσουμε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τροπολογία που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή αλλάζει τις ποινές των ΚΑΕ που δεν παίρνουν πιστοποιητικό.

Με βάση τα νέα αυτά δεδομένα, ο Κολοσσός Ρόδου αναμένεται να τιμωρηθεί με μείον έναν βαθμό, επειδή κατέθεσε εκπρόθεσμα τον φάκελό του στην ΕΕΑ.

Ωστόσο, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες (Άρης, Απόλλων Πάτρας και Ηρακλής), στις οποίες δεν δόθηκε πιστοποιητικό, μπαίνουν στην εξίσωση της ποινής των 3 έως 5 βαθμών, ανάλογα με τις ελλείψεις που είχαν στους φακέλους τους.