Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και φυσικά έκλεισε την αγωνιστική περίοδο 2020/2021 με τον ιδανικότερο τρόπο. Ο σύλλογος έκανε το καθήκον του, διατήρησε τα εν Ελλάδι σκήπτρα του και φαίνεται πως κάτι όμορφο φτιάχνεται στον πράσινο οργανισμό.

Φυσικά μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου τελικού ενάντια στο θαυμαστό Λαύριο οι παίκτες του τριφυλλιού πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κούπα του πρωταθλητή. Ο πωρωμένος με τον Παναθηναϊκό Μάριο Χεζόνια το έζησε με την ψυχή του και μας αποκάλυψε πως η καρδιά του είναι πράσινη. Ναι καλά υποψιαστήκατε θέλει να μείνει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, αφού από μικρό παιδί υποστηρίζει την πράσινη φανέλα.

Μάριο τι συναισθήματα σου αφήνει η φετινή σεζόν, δεδομένου πως έπαιξες μπάσκετ περίπου για τρεις μήνες;

«Κοίτα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, δεν αγωνιζόμουν καθόλου, κι αυτό κλόνισε σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή μου. Όταν ήρθε η πρόταση από την ομάδα, δεν το σκέφτηκα καθόλου, κι είπα αμέσως το ναι. Σίγουρα η πανδημία μας επηρέασε όλους, όμως στο τέλος όταν κλείνεις τη χρονιά με δύο τίτλους, υπάρχει ευδαιμονία και χαρά. Η δουλειά μας δεν ήταν εύκολη, αφού το Λαύριο δεν είναι παίξε-γέλασε. Τους δίνω συγχαρητήρια για την εικόνα τους, πολλά μπράβο».

Έζησες από κοντά μία μικρή μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού να τραγουδούν συνθήματα. Είδαμε όλοι πως το διασκέδαζες αρκετά έτσι;

«Εντάξει πήρα μία γεύση από την ατμόσφαιρα των οπαδών μας, όμως θα ήθελα να τους έχουμε και σε άλλα παιχνίδια. Όλοι ξέρετε πως λατρεύω τους φίλους της ομάδας μας, τους βλέπω όταν τρώω ή πηγαίνω για καφέ και μου λένε κιόλας πως είμαι πιο τρελός από αυτούς. Ίσως και να έχουν δίκιο, καθώς βρίσκω τον εαυτό μου να διασκεδάζω το μπάσκετ μετά από πολύ καιρό. Τι να πω είμαι ευλογημένος που την ημέρα των γενεθλίων μου, ήρθα στην ομάδα που άρχισα να υποστηρίζω πριν από δεκαπέντε χρόνια».

Δεν γίνεται να μην σε ρωτήσω. Θες να μείνεις στον Παναθηναϊκό;

«Τι με ρωτάς τώρα είναι δυνατόν; Μ@λ@@@ my heart is green (η καρδιά μου είναι πράσινη), που αλλού να πάω; Δεν μπορώ να σου πω τι θα συμβεί με τις διαπραγματεύσεις, όμως σου είπα και πριν η ομάδα της καρδιάς μου είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτή με αγκάλιασε, αυτή υποστηρίζω από μικρό παιδί και φυσικά θέλω να μείνω. Ήμουν χωρίς ομάδα ήρθα εδώ, μου φέρθηκαν άψογα και θέλω να τους δώσω τα πάντα. Δεν ήμουν στο 100% αυτό το τρίμηνο, όμως με την κατάλληλη προετοιμασία θα εμφανιστώ πιο έτοιμος του χρόνου».